• Ryan Wesley Routh, un bărbat de 58 de ani, a fost arestat în apropierea terenului de golf al lui Donald Trump.
  • Routh se confruntă cu două acuzații federale legate de purtarea unei arme de foc, iar FBI investighează incidentul ca o tentativă de asasinat.
  • Președintele Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris au reacționat la incident, Biden exprimându-și ușurarea că Trump este nevătămat.

Bărbatul arestat în apropierea terenului de golf al lui Donald Trump a scris un bilet cu câteva luni înainte în care spunea că intenționează să îl ucidă pe fostul Președinte, scrie BBC.

„Aceasta a fost o tentativă de asasinare a lui Donald Trump”, se arată în bilet.

În documentele judiciare depuse luni, procurorii au declarat că scrisoarea a fost lăsată la domiciliul unui martor cu câteva luni înainte de incidentul din 15 septembrie din Florida. Ryan Routh, în vârstă de 58 de ani, este așteptat la un tribunal federal în cursul zilei de luni și ar putea fi acuzat de alte fapte.

Recomandări

ROUTH A LĂSAT BILETE
STARE DE URGENȚĂ ÎN ISRAEL
SUA IMPUNE RESTRICȚII
BEC ÎL AMÂNĂ PE IOHANNIS
274 DE ZILE PE MARE
NOUA ORDINE MONDIALĂ

Până în prezent, el se confruntă cu două acuzații federale de crimă cu armă.

Biletul pre-scris pare să preîntâmpine o tentativă eșuată de asasinat. „Am făcut tot ce mi-a stat în putință și am dat dovadă de tot curajul pe care l-am putut aduna”, se arată în bilet.

Documentele judiciare depuse de procurori în sprijinul menținerii lui Routh în arest preventiv menționează că o cutie care conținea scrisoarea, precum și muniție, materiale de construcție, unelte și patru telefoane au fost lăsate la domiciliul martorului anonim înainte de incident.

Routh a fost ținut în închisoare de la arestarea sa la 15 septembrie.

Documentele judiciare indică, de asemenea, că acesta avea 11 cartușe, dintre care unul era încărcat în pușcă. Înregistrările telefonice arată că Routh a fost aproape de stațiunea Mar-a-Lago a lui Trump timp de aproape o lună, între 18 august și 15 septembrie.

El este originar din Carolina de Nord și și-a petrecut o mare parte din viață acolo, deși cel mai recent a locuit în Hawaii.

În 2022, el a mers în Ucraina într-o încercare eșuată de a recruta soldați străini pentru armata ucraineană după invazia țării de către forțele ruse. Americanul ar fi contactat legiunea în mod regulat cu idei descrise de un soldat ucrainean drept „absurde” și „delirante”.

Suspectul a recunoscut, de asemenea, că el însuși a fost refuzat, susținând că motivul a fost vârsta sa și lipsa de experiență în luptă.

Citește și