• „Planul de victorie este consolidarea Ucrainei”, a declarat Zelenski.
  • „Cred că suntem mai aproape de pace decât credem”, a continuat el.
  • Zelenski a făcut apel în repetate rânduri la Statele Unite și Regatul Unit să renunțe la restricțiile impuse rachetelor cu rază lungă de acțiune.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că el crede că războiul cu Rusia este „mai aproape de sfârșit” decât cred mulți și a făcut apel la aliați să întărească armata Ucrainei, scrie ABC.

„Planul de victorie este consolidarea Ucrainei”, a declarat Zelenski în timpul unui interviu acordat coprezentatoarei emisiunii «Good Morning America», Robin Roberts. „De aceea le cerem prietenilor noștri, aliaților noștri, să ne întărească. Este foarte important.”

„Cred că suntem mai aproape de pace decât credem”, a continuat el. „Suntem mai aproape de sfârșitul războiului. Trebuie doar să fim foarte puternici, foarte puternici”.

Recomandări

CĂLĂTORII DE LUX
C.E. AJUTĂ FERMIERII
ZBOARĂ DE AICI!
ION CRISTOIU
TIKTOK DĂ INTERDICȚIE ÎN RUSIA
DESTINAȚIA IDEALĂ

Zelenski a făcut apel în repetate rânduri la Statele Unite și Regatul Unit să renunțe la restricțiile impuse rachetelor cu rază lungă de acțiune pe care le-au furnizat Ucrainei pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei. Între timp, președintele rus Vladimir Putin a avertizat că utilizarea armelor occidentale pentru a lovi ținte rusești ar fi considerată o escaladare gravă a războiului și o provocare directă din partea țărilor NATO.

Solicitarea lui Zelenski vine pe fondul luptelor grele din estul Ucrainei, precum și după câteva săptămâni de la incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia. Ucraina a declarat că a cucerit sute de kilometri pătrați și zeci de sate din regiunea Kursk în primele zile ale ofensivei sale surprinzătoare.

Citește și