• În 2023, același avion a fost închiriat pentru deplasările oficiale ale președintelui din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), pentru „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal.
  • În unele cazuri, avionul privat folosit de președinte a făcut şi escală în Sibiu, acolo unde locuiește soția acestuia, Carmen Iohannis.
  • Cele 29 de deplasări oficiale pe care președintele României le-a avut în anul 2023 au însumat nu mai puțin de 90 de zboruri.

Klaus Iohannis a plecat în Statele Unite. Șeful statului are un zbor fără escală cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg. Același cu care a mai călătorit în SUA, în Emiratele Arabe Unite sau în Africa.

De asemenea, în anul 2023 același avion a fost închiriat pentru deplasările oficiale ale președintelui din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), pentru „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud.

În unele cazuri, avionul privat folosit de președinte a făcut şi escală în Sibiu, acolo unde locuiește soția acestuia, Carmen Iohannis, care îl însoțește, de regulă, în călătoriile sale oficiale.

Recomandări

CĂLĂTORII DE LUX
NEW MOVIE
TURCIA VREA APĂRARE
CHINA ÎȘI STIMULEAZĂ ECONOMIA
DECES LA BORD
LICITAȚIE PENTRU FRIENDS

Președintele României a efectuat în anul 2023 nu mai puțin de 29 de deplasări oficiale cu avioane private şi au costat peste 40 de milioane de lei. Acești bani reprezintă aproape o treime din bugetul Administrației Prezidențiale pe 2023, stabilit la 135 milioane de lei.

Cele 29 de deplasări oficiale pe care președintele României le-a avut în anul 2023, cu șapte mai multe decât în 2022, au însumat nu mai puțin de 90 de zboruri.

Citește și