• Regina Camilla a fost un susținător activ al conștientizării problemelor legate de violența domestică.
  • Regina a avut întâlniri cu supraviețuitoare și promovând inițiative de sprijin pentru victimele violenței domestice și sexuale.
  • Campania, desfășurată în colaborare cu organizația caritabilă Refuge, are ca obiectiv strângerea a 300.000 de lire sterline.

Regina Camilla a sprijinit personal campania The Independent de a construi un adăpost sigur pentru femeile și copiii care fug de abuzurile domestice.

Camilla este de mult timp o susținătoare a femeilor care fug de partenerii abuzivi și un critic vocal al violenței în familie.

Într-o intervenție majoră, ea a făcut acum o donație privată substanțială pentru apelul inovator Brick by Brick, care strânge bani pentru o casă sigură pentru supraviețuitoarele abuzurilor domestice.

Recomandări

ÎCCJ: IOHANNIS, BANII ÎNAPOI!
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”
SUA AJUTĂ UCRAINA
TACE... DAR ȘI PACE!
HEZBOLLAH VIZEAZĂ MOSSAD
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?

The Independent a făcut echipă cu organizația caritabilă Refuge pentru a strânge 300.000 de lire sterline care vor crea un refugiu pentru femei, copiii lor și eventualele animale de companie.

Regina a reacționat după ce Dame Joanna Lumley a făcut apel la națiune să „fie o cărămidă și să cumpere o cărămidă”. Fiecare donație de 15 lire sterline cumpără o cărămidă, iar lucrările la fundații au început deja, datorită cititorilor generoși ai The Independent. Suma monumentală de 100.750 de lire sterline a fost deja strânsă, dar este nevoie de mai mult pentru a finaliza proiectul.

Un consilier al monarhului a declarat că aceasta „va fi foarte interesată de evoluția planurilor” și a descris astfel de spații sigure ca fiind „vitale pentru a oferi un colac de salvare celor aflați la cel mai scăzut nivel”.

Camilla a pus abuzul domestic în centrul activității sale, atât înainte, cât și după ce a devenit Regină.

După ce și-a făcut donația, consilierul reginei a declarat: „Majestatea Sa militează de mult timp pentru o mai mare conștientizare și sprijin pentru victimele violenței domestice și sexuale și, prin urmare, a fost foarte încurajată să afle de inițiativa strălucită a The Independent”.

Printre celebritățile care au sprijinit, de asemenea, campania se numără Dame Helen Mirren, Sir Patrick Stewart, Cherie Blair, Olivia Colman și David Morrissey.

Regina s-a dedicat evidențierii violenței împotriva femeilor timp de peste zece ani și a întreprins numeroase angajamente pentru a afla mai multe despre aceste probleme și pentru a se întâlni cu supraviețuitoarele.

Regina va fi protagonista unui documentar ITV care va fi difuzat la sfârșitul acestui an și care urmărește activitatea sa, programul arătând întâlnirile sale private cu supraviețuitoarele, nemaivăzute până acum.

Citește și