• Trump a postat pe site-ul de socializare X, fostul Twitter, că există „amenințări mari la adresa vieții mele din partea Iranului”.
  • „Au fost deja făcute mișcări de către Iran care nu au funcționat, dar vor încerca din nou”.
  • Un atac asupra sa a fost o „dorință de moarte a atacatorului”, a spus el.

Donald Trump a fost informat de serviciile secrete americane cu privire la amenințările din partea Iranului de a-l asasina, a declarat campania sa. Candidatul republican la președinție a fost informat „cu privire la amenințări reale și specifice din partea Iranului de a-l asasina într-un efort de a destabiliza și de a semăna haos în Statele Unite”, a afirmat campania într-o declarație, scrie BBC.

Aceasta nu a detaliat afirmațiile și nu a fost imediat clar dacă amenințările la care se referea erau noi sau fuseseră raportate anterior. Guvernul iranian nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, însă Teheranul a negat anterior afirmațiile SUA privind interferența în afacerile americane.

Trump a postat pe site-ul de socializare X, fostul Twitter, că există „amenințări mari la adresa vieții mele din partea Iranului”.

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU

Au fost deja făcute mișcări de către Iran care nu au funcționat, dar vor încerca din nou”, a spus fostul Președinte al SUA.

Un atac asupra sa a fost o „dorință de moarte a atacatorului”, a spus el, și a mulțumit Congresului pentru aprobarea mai multor bani pentru Secret Service.

„Oficialii serviciilor de informații au identificat faptul că aceste atacuri continue și coordonate s-au intensificat în ultimele câteva luni”, a declarat directorul de comunicare al campaniei Trump, Steven Cheung.

„Oficialii de aplicare a legii din toate agențiile lucrează pentru a se asigura că președintele Trump este protejat și că alegerile sunt libere de interferențe”, a adăugat el.

Aceasta vine după ce Trump a supraviețuit unei tentative de asasinat pe 13 iulie, când a fost rănit și o altă persoană a fost ucisă într-un schimb de focuri la un miting din Pennsylvania. Nu a fost stabilit niciun motiv și cazul rămâne sub anchetă.

Citește și