• Numărul mare de persoane strămutate creează condiții favorabile pentru răspândirea holerei.
  • Numărul infecțiilor a crescut la aproximativ 14.000, conform declarațiilor oficiale.
  • Conflictul, inundațiile și condițiile precare din taberele de refugiați au creat o „furtună perfectă” pentru răspândirea holerei.

Peste 430 de persoane au murit de holeră în ultima lună, potrivit Ministerului Sănătății din Sudan, în timp ce războiul civil continuă să facă ravagii în țară.

Acesta a afirmat că face tot posibilul pentru „a combate holera în statele afectate, pe fondul creșterii numărului de infecții”, conform BBC.

Numărul infecțiilor este în creștere

Potrivit emisarului special al SUA pentru Sudan, Tom Perriello, asigurarea tratamentului în zonele afectate este extrem de complicată din cauza conflictului care a ucis până la 150.000 de persoane de la începutul anului trecut.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI ZELENSKI
PAPA REVINE!
CÂT DE SAFE E SOCIAL MEDIA?
RÂSUL E MEDICAMENTUL
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT

Numărul de infecții a crescut la aproximativ 14.000, se arată într-o declarație.

Organizația medicală caritabilă Medici fără Frontiere (MSF) a raportat că sunt „blocați în mod regulat de ambele părți beligerante, răspunsul umanitar rămâne mult sub nivelul necesar”.

Cursa contra timp este împiedicată de război

Holera este o boală cu dezvoltare rapidă și extrem de contagioasă. Ea poate provoca diaree, deshidratare și deces, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Experții spun că este relativ ușor de vindecat, dar tratamentul rapid este esențial.

Ministrul sănătății, Haitham Mohammed Ibrahim, a declarat o epidemie de holeră la jumătatea lunii august.

Pe lângă război, precipitațiile abundente și inundațiile au contribuit, de asemenea, la epidemia de holeră, agravată de aglomerația din taberele de refugiați.

Esperanza Santos, coordonator de urgență al MSF pentru Sudan, a declarat că aceste elemente au creat o „furtună perfectă” pentru răspândirea holerei.

În unele zone, școlile, piețele și magazinele au fost rugate să se închidă pentru a limita răspândirea bolii.

Citește și