• Președintele SUA a vorbit marți în cadrul unui eveniment Bloomberg organizat ca parte a Săptămânii climatice din New York.
  • Biden a declarat că „practic nu se făcuse nimic” în legătură cu schimbările climatice atunci când a preluat mandatul.
  • „Am adoptat cea mai importantă lege privind schimbările climatice din istoria lumii”, a spus Biden.

Joe Biden a lăudat progresele înregistrate de SUA în combaterea crizei climatice în timpul președinției sale, criticându-l în același timp pe Donald Trump pentru faptul că acesta a respins „lumea mai periculoasă” pe care încălzirea globală o reprezintă pentru generațiile viitoare, scrie The Guardian.

Președintele SUA a vorbit în cadrul unui eveniment Bloomberg organizat ca parte a Săptămânii climatice din New York, un summit care se desfășoară în paralel cu Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, la care președintele SUA a luat cuvântul mai devreme în cursul zilei.

Biden a declarat că „practic nu se făcuse nimic” în legătură cu schimbările climatice atunci când a preluat mandatul, dar că politicile sale „au schimbat mentalitatea” cu privire la această problemă, reformulând-o ca pe o oportunitate de a crea noi locuri de muncă în domeniul energiei curate.

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU

„Am adoptat cea mai importantă lege privind schimbările climatice din istoria lumii”, a spus Biden despre Legea privind reducerea inflației din 2022. „Mi-au spus că nu se poate face, dar am reușit. Niciun republican nu a votat pentru ea”.

Acest progres este „în contrast puternic cu predecesorul meu”, a spus Biden despre Trump.

El spune că Trump ar abroga Legea privind reducerea inflației, că ar lăsa fabricile să se închidă, că ar duce lumea înapoi.

„Negarea sa a schimbărilor climatice condamnă generațiile viitoare la o lume mai periculoasă”. Referindu-se la o teorie a conspirației nefondată susținută de Trump, Biden a adăugat: „Și apropo, morile de vânt nu provoacă cancer”.

Citește și