• Boyle a terminat filmările pentru „28 Years Later”, în mare parte cu telefoane iPhone 15 modificate.
  • Filmul ”28 Days Later”, cu Cillian Murphy în rolul principal a fost lansat în 2002, cu un succes răsunător.
  • Filmările s-au terminat în august și nu se cunosc detalii despre story-ul „28 Years Later”.

Danny Boyle este regizor de film de peste 30 de ani, cu titluri celebre ca Trainspotting, Slumdog Millionaire și 28 Days Later, care l-a lansat și pe Cillian Murphy.

Acum Boyle pregătește o continuare a acestui film, cu o tehnică specială: majoritatea filmărilor s-au făcut cu smartphone-uri.

Cum a reușit Boyle să filmeze cu telefon mobil?

Este vorba despre iPhone-uri 15, nici măcar de ultimă generație, dar se pare că l-a preocupat foarte mult pe Danny Boyle posibilitatea de a filma cu aceste aparate.

Recomandări

BUGET DECI EXIST
SUNT DE PE ALTĂ PLANETĂ
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
NE ÎNTÂLNIM LA MIJLOC
JAPONIA VOTEAZĂ
KATE L-A SUNAT PE HARRY

Ele au fost echipate, de altfel, cu obiective suplimentare, deci filmările nu s-au făcut cu camerele originale. Bineînțeles, este vorba despre filmări în profunzime, cu cadre largi, deci pentru acestea, iPhone-urile, chiar și 15, nu sunt suficiente. De aceea au fost folosite niște dispozitive speciale, niște cutii de oțel la care s-au atașat aceste iPhone-uri și, în plus, s-au putut încorpora și obiectivele.

Nu au fost singurele camere folosite în cursul filmărilor filmului 20 Years Later, o continuare a 28 Days Later, lansat în 2002, dar majoritatea s-au făcut cu aceste aparate iPhone 15.

Probabil, s-au dovedit destul de fiabile pentru că filmările s-au încheiat deja.

Când vom putea vedea noul film?

Nu există informați în acest sens, din păcate. Filmările s-au terminat undeva la sfârșitul lunii august și nici măcar nu știm exact despre ce va fi vorba în acest film.

Putem doar deduce că, din timpulul 20 Years Later, va fi vorba tot despre un film de science fiction/horror, sau horror-science fiction, oricum va implica niște personaje zombie.

Sunt doar presupuneri, nu știm nici despre ce va fi filmul, nici data lansării, dar, dacă este semnat de Danny Boyle, cu siguranță va fi foarte bun. 

Citește și