• Elon Musk critică guvernul britanic pentru politicile sale recente.
  • Musk acuză Regatul Unit de practici similare Uniunii Sovietice.
  • Summitul Internațional de Investiții exclude prezența lui Elon Musk.

Elon Musk a ripostat după ce nu a fost invitat la Summitul Internațional de Investiții al guvernului britanic.

Acesta nu a fost invitat din cauza postărilor sale pe social media în timpul revoltelor de luna trecută, conform BBC.

Musk la summitul britanic este „de neconceput”

Nu cred că cineva ar trebui să meargă în Regatul Unit, unde sunt eliberați pedofili condamnați pentru a întemnița oameni pentru postări în social media”, a afirmat Musk pe X.

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU

La începutul acestei luni, guvernul a eliberat prizonieri pentru a reduce supraaglomerarea închisorilor, dar nu au fost incluse persoane care execută pedepse pentru infracțiuni sexuale.

Aproximativ 1.700 de deținuți au fost eliberați în prima zi – și se așteaptă ca schema să creeze aproximativ 5.500 de locuri suplimentare în închisori în următoarele luni.

Măsura de urgență este menită să rezolve problema supraaglomerării închisorilor.

În urma revoltelor care au avut loc în Regatul Unit în luna august ca răspuns la măsura luată de guvern, unele persoane au fost încarcerate pentru încurajarea revoltelor pe rețelele de socializare.

Musk a distribuit, de asemenea, un videoclip cu o persoană care ar fi fost arestată pentru comentarii ofensatoare online, întrebând: „Este Marea Britanie sau Uniunea Sovietică?”

De asemenea, el a răspuns la o postare care critica poliția britanică, sugerând că răspunsul poliției „pare unilateral”.

Summitul Internațional de Investiții din Marea Britanie

Summitul din octombrie este momentul-cheie prin care premierul Keir Starmer speră să atragă cei mai mari investitori din lume pentru finanțarea afacerilor.

Musk a fost invitat la evenimentul de anul trecut, dar nu a participat. Cu toate acestea, el a jucat un rol principal în cadrul AI Summit din noiembrie.

Jeremy Hunt, fostul cancelar conservator, a declarat pentru BBC că a fost o „mare pierdere” să nu îl aibă pe Musk la summit.

Guvernul britanic a refuzat să comenteze faptul că antreprenorul tehnologic nu a fost invitat la summit și reacția miliardarului la această decizie.

Citește și