• Trump a declarat anterior că este timpul să se pună capăt războiului Rusiei în Ucraina.
  • Zelenski a spus că el crede că amândoi „împărtășesc opinia că războiul trebuie să înceteze și că Putin nu poate câștiga”.
  • În ciuda diferențelor care există între ei de ani de zile, Trump a subliniat că are o relație foarte bună cu Zelenski.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat recunoștința pentru „întâlnirea foarte productivă” avută astăzi cu Donald Trump, după ce cei doi au discutat despre conflictul dintre Ucraina și Rusia în zgârie-norii fostului președinte american din New York, scrie Barrrons.

„Am avut o întâlnire foarte productivă cu @realDonaldTrump”, a postat Zelenski pe X. „I-am prezentat planul nostru de victorie și am analizat în detaliu situația din Ucraina și consecințele războiului pentru poporul nostru. Au fost discutate multe detalii. Sunt recunoscător pentru această întâlnire, este nevoie de o pace justă”.

Trump a declarat anterior că este timpul să se pună capăt războiului Rusiei în Ucraina.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
PROMISIUNILE PAPEI
OMAGIU ADUS „COMORII”
NU SE TERMINĂ LUPTA
CARE E SITUAȚIA MIGRANȚILOR?
CE FACI ÎN WEEKEND LA PARIS?

În timpul campaniei, candidatul republican la președinție l-a criticat în mod repetat pe liderul ucrainean. Cu câteva ore înainte de întâlnire, părea puțin probabil ca întâlnirea să aibă loc.

În timp ce cei doi politicieni stăteau unul lângă altul, Zelenski a spus că el crede că amândoi „împărtășesc opinia că războiul trebuie să înceteze și că Putin nu poate câștiga”, adăugând că va discuta detaliile „planului său de victorie” cu Trump.

În ciuda diferențelor care există între ei de ani de zile, Trump a subliniat că are o relație foarte bună cu Zelenski. „După cum știți, am, de asemenea, o relație foarte bună cu președintele Putin și cred că vom găsi o soluție foarte repede dacă vom câștiga alegerile”.

Citește și