• Cele mai grave probleme de sănătate pe care le poate avea copilul tău din cauza meselor neregulate și a mâncării nesănătoase sau în exces sunt diabetul și problemele cu inima.
  • Obezitatea poate apărea dinainte ca bebelușul să se nască.
  • O soluție ar fi pachetele alimentare.

Dacă ai grijă ce îi dai copilului tău să mănânce în primii cinci ani de viață sunt șanse mari să-l ferești de obezitatea infantilă. Cercetătorii de la Nature Reviews Endocrinology spun că viața și cultura influențează riscul de creștere în greutate de la vârste fragede. Obezitatea poate apărea dinainte ca bebelușul să se nască, atunci când e alăptat sau în perioada pre-școlară. Cele mai grave probleme de sănătate pe care le poate avea copilul tău din cauza meselor neregulate și a mâncării nesănătoase sau în exces sunt diabetul și problemele cu inima.

O soluție ar fi pachetele alimentare. Un grup de specialiști suedezi de la Universitatea din Goteborg au analizat 90 de copii cu vârste între 5 și 15 ani de la o clinicile pediatrice de obezitate din Suedia. Familiile au primit pachete alimentare cu rețete și ingrediente preambalate timp de 3 luni. Tinerii au mâncat sănătos și au primit consiliere, iar rezultatele au început să se vadă. Atunci când e implicată toată familia, șansele ca un copil să scape de greutate sunt mult mai mari.

Cum ferești copilul?

Cercetătorii de la Universitatea din Gothenburg au investigat efectele unui tratament de stil de viață combinat cu rețete sănătoase și cutii de mese subvenționate pentru întreaga familie.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Studiul a inclus 89 de copii cu vârste între 5-15 ani din clinicile de obezitate pediatrică din Halland, Suedia. Participanții au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri:

  • Grupul de intervenție (54 copii): tratament de stil de viață + cutii de mese
  • Grupul de control (35 copii): doar tratament de stil de viață prin consiliere

Familiile din grupul de intervenție au primit cutii de mese cu rețete și ingrediente pentru 5 cine pe săptămână, timp de 3 luni. Obiectivul a fost urmarea recomandărilor dietetice ale Agenției Alimentare Suedeze și implicarea întregii familii în gătitul acasă. Cercetătorii au evaluat IMC-ul copiilor la 3, 12 și 18-24 luni.

Rezultate:

  • În timpul celor 3 luni de utilizare a cutiilor de mese, ratele de obezitate au scăzut mai mult în familiile din grupul de intervenție.
  • La 18-24 luni, cea mai mare reducere a IMC-ului a fost observată la copiii din grupul de control.

Concluzii:

  • Metoda cutiilor de mese s-a dovedit tolerabilă și neintruzivă pentru familii.
  • A redus conflictele legate de cumpărături și mese.
  • Implicarea întregii familii în schimbările dietetice poate fi eficientă.

Citește și