• Runda de finanțare în curs, care ar putea evalua OpenAI la 150 de miliarde de dolari, ar putea strânge până la 6,5 miliarde de dolari.
  • Investitorii și sumele rundei s-ar putea schimba încă pe măsură ce discuțiile sunt finalizate.
  • OpenAI este de așteptat să strângă până la 6,5 miliarde de dolari de la investitorii interesați.

Apple nu mai este implicată în discuții pentru a investi în OpenAI în timpul următoarei runde de finanțare a companiei, a raportat The Wall Street Journal, citând o sursă familiarizată cu această chestiune.
Runda de finanțare în curs, care s-ar putea încheia în prima săptămână din octombrie, ar putea evalua startup-ul AI la 150 de miliarde de dolari. OpenAI este de așteptat să strângă până la 6,5 miliarde de dolari de la investitorii interesați, scrie Business Insider.

Alți titani ai tehnologiei sunt încă în negocieri pentru a investi în compania de Inteligență Artificială. Citând surse familiarizate cu această chestiune, The Journal a raportat că Microsoft intenționează să investească 1 miliard de dolari, adăugându-se la cele 13 miliarde de dolari pe care le-a investit anterior. Producătorul de cipuri Nvidia ia în considerare, de asemenea, o investiție de aproximativ 100 de milioane de dolari, a raportat anterior Bloomberg.

Investitorii și sumele rundei s-ar putea schimba pe măsură ce discuțiile sunt finalizate. Runda de finanțare, care ar fi cea mai mare evaluare din toate timpurile pentru o companie privată de tehnologie, conform Axios, vine în contextul în care OpenAI își restructurează activitatea dintr-o entitate non-profit într-o entitate cu scop lucrativ.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și