• Danemarca este țara care ocupă locul I în clasamentul global privind calitatea vieții.
  • România ocupă locul 44 în acest clasament. Potrivit raportului, industria turismului, are potențial.
  • Principalul factor este investiția masivă în educație și sănătate.

Cum arată țara care este pe locul I în clasamentul global privind calitatea vieții? Danemarca este țara care ocupă locul I în clasamentul global privind calitatea vieții, potrivit U.S. News and World Report.

Ce factori au contribuit cel mai mult la poziționarea țării pe primul loc


Principalul factor este investiția masivă în educație și sănătate, două domenii esențiale pentru calitatea vieții. Danemarca are un sistem educațional de top, cu acces gratuit la educație superioară pentru toți cetățenii. În plus, sistemul lor de sănătate este unul dintre cele mai performante din lume, oferind îngrijire medicală de înaltă calitate fără costuri suplimentare pentru pacienți.

Comparativ cu alte națiuni, cum ar fi Canada sau Norvegia, diferența majoră constă în politicile de sustenabilitate. Danemarca s-a concentrat foarte mult pe reducerea emisiilor de carbon și pe protecția mediului, ceea ce contribuie la o calitate mai bună a vieții pe termen lung. Acest accent pe schimbările climatice îi diferențiază de alte state, care încă sunt concentrate pe creștere economică, fără să ia măsuri suficient de ferme pentru mediu.

Recomandări

UNDE SCHIEZI AZI?
BYE, BYE GALLIANO!
RIRI PRIMEȘTE AUTOGRAF
GEN Z SE SIMTE NEIUBITĂ
CREȘTE CONSUMUL INDIVIDUAL PER CAPITA
NU AJUNG ACASĂ!

Pe ce loc se află România în clasamentul privind calitatea vieții


România ocupă locul 44 în acest clasament. Potrivit raportului, industria turismului, are potențial. Aceasta atrage din ce în ce mai mulți vizitatori în peisajul rural pitoresc, și este țara cu cea mai rapidă creștere din Europa. La pol opus, România continuă să aibă una dintre cele mai ridicate rate de sărăcie din Uniunea Europeană.

Exporturile și orientarea industriei către producție, în special de mașini și echipamente electronice, textile, au contribuit la creșterea bogăției și a clasei de mijloc a țării. Consumul privat și o revenire a investițiilor au făcut din economia țării una dintre cele cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană.

Asta au concluzionat cercetătorii care au alcătuit raportul US News and World Report după ce au chestionat peste 17.000 de oameni din 89 de țări.