• Cărturești Carusel, din București, este în lista celor mai frumoase librării din lume.
  • Cea mai spectaculoasă librărie e Zhongshuge din Beijing: treci printr-un tunel de cărți.
  • În Olanda, o fostă biserică veche de 700 de ani a devenit librarie: 6-Polare Maastricht.


Cititul îți dă o stare de bine, te transpui de multe ori în poveste și recompui, cu gândul, imagini din trecut. Îți place să îți creezi starea de bine citind și pentru asta ai nevoie de un loc special.

Dacă plouă și stăm în casă, cititul ne poate aduce o stare de bine. De ce este benefic cititul? Pentru că ne transportă adesea în povești și ne ajută să ne recompunem gândurile, amintindu-ne de diverse imagini din trecut. Îți place să-ți creezi o stare de bine citind, iar pentru asta ai nevoie de un loc special. La fel de special trebuie să fii și tu. Librăria trebuie să fie la fel de primitoare, încât să te îndemne să alegi o carte pe care să o consideri aleasa ta. Laura Cenușoiu Buciu, editor la Alep News, îți va prezenta cele mai frumoase librării din lume, iar una dintre ele se află chiar la doi pași de tine. Bună dimineața, Flavius! Aș spune că cea mai frumoasă librărie este…

Cărturești Carusel, situată în București, a fost inclusă în topul celor mai frumoase librării din lume. Această distincție este oferită, în special, de cei care vizitează librăriile din întreaga lume.

Recomandări

NOUL ȘEF HEZBOLLAH
TAIWANUL, ÎN STARE DE ALERTĂ
CUM TE AFECTEAZĂ VREMEA
CUM AR FI MURIT NAVALNÎI
POGACAR E CAMPION
ATACURI ASUPRA RUSIEI

Cărturești Carusel este deschisă din 2015 și se află într-o clădire spectaculoasă, care a aparținut odinioară bancherului Cristovere Cristo de Lonic, unul dintre cei mai bogați oameni din trecutul Bucureștiului.

Este o librărie dispusă pe șase etaje, oferind atât cărți, cât și o zonă de cafenea, la fel ca aproape toate librăriile Cărturești din țară.

Cea mai spectaculoasă librărie e Zhongshuge din Beijing, unde treci printr-un tunel de cărți.

Citește și