• Experții în sănătate și sport susțin că practicarea activităților fizice pe timp de ploaie poate aduce beneficii semnificative atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală.
  • Ploaia are avantajul de a curăța aerul de poluanți și polen și așa devine mai sănătos pentru alergici și astmatici.
  • Pentru zilele ploioase, experții recomandă activități precum alergarea, ciclismul montan, canotajul sau chiar scufundările.

Experții în sănătate și sport susțin că practicarea activităților fizice pe timp de ploaie poate aduce beneficii semnificative atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală.

Sunetul ploii și mirosul specific au efecte calmante, reducând stresul și anxietatea în timpul exercițiilor, explică Jean-Marc Sène, un specialist în domeniu.

Recomandări

TAIWANUL, ÎN STARE DE ALERTĂ
CUM TE AFECTEAZĂ VREMEA
POGACAR E CAMPION
ATACURI ASUPRA RUSIEI
RECORD MONDIAL LA HAKA
STOP THE WAR!

Ploaia are avantajul de a curăța aerul de poluanți și polen și așa devine mai sănătos pentru alergici și astmatici, în timp ce umiditatea crescută hidratează pielea și membranele mucoase în mod natural.

Ce sporturi recomandă experții

Pentru zilele ploioase, experții recomandă activități precum alergarea, ciclismul montan, canotajul sau chiar scufundările, subliniind că aerul rece ajută sportivii să se antreneze mai eficient.

Pentru siguranță, sunt importante hainele impermeabile și reflectorizante, încălțămintea cu aderență bună, acoperirea capul și menținerea unei hidratări corespunzătoare, chiar și pe vreme umedă.

Citește și