• Prețurile la locuințe cresc cu până la 11% din toamna aceasta în România.
  • Cluj-Napoca înscrie un nou record pe piață prin vânzarea 2761 euro/m pătrat.
  • Prețurile materialelor de construcții cresc cu până la 21% mai mult decât anul 2023.

Prețurile locuințelor din România cresc cu 11% începând din noiembrie, arată datele de la Institutul Național de Statistică. Cererea ridicată pe piața imobiliară, împreună cu majorările costurilor de construcție, fac ca achiziționarea unei locuințe să devină din ce în ce mai scumpă pentru români, mai ales în orașele mari precum București și Cluj. Nici Brașovul nu scapă de scumpiri. Prețurile cresc cu 23% față de anul trecut.

Cum investești smart în imobiliare


Eduard Uzunov, CEO Regatta Real Estate: „Dacă vrei să faci investiții inteligente este important să te concentrezi atât pe sectorul rezidențial, cât și pe cel comercial, poate puțin pe cel industrial și câteva terenuri. Este recomandat să diversifici investițiile, să le împarți în mai multe coșuri. Există acum câteva zone promițătoare în București, cum ar fi Piața Andrei și zona Ateneului Român, în care viitorul sună bine.” 

„ Trebuie să ne concentrăm pe locație. Apoi, să ne uităm la confort, care include accesibilitatea drumurilor și confortul propriu-zis al imobilului, cum ar fi înălțimea între etaje, încălzirea în pardoseală și răcirea în tavan. Aceste aspecte contribuie la creșterea calității vieții și, implicit, la longevitate”, spune Eduard Uzunov.

Recomandări

NOUL ȘEF HEZBOLLAH
TAIWANUL, ÎN STARE DE ALERTĂ
CUM TE AFECTEAZĂ VREMEA
CUM AR FI MURIT NAVALNÎI
POGACAR E CAMPION
ATACURI ASUPRA RUSIEI