• Donald Trump a propus o zi de violență pentru combaterea criminalității în SUA.
  • Internauții au comparat ideea lui Trump cu filmul horror „The Purge”.
  • Criticii au avertizat că retorica lui Trump poate incita la violență reală.
  •  Fostul președinte continuă să promoveze o abordare dură împotriva infracționalității în discursurile sale.

Fostul președinte Donald Trump a provocat un val de critici și ironii online după ce a sugerat o metodă controversată de combatere a criminalității, care amintește de seria de filme horror „The Purge”.

În cadrul unui miting în Erie, Pennsylvania, Trump a propus „o zi cu adevărat violentă” sau „o oră dură” pentru a pune capăt activităților criminale în Statele Unite.

Un horror show pe străzile americii

Propunerea lui Trump a fost rapid comparată cu premisa filmului „The Purge”, în care toate crimele sunt legale timp de 12 ore o dată pe an. Utilizatorii rețelelor sociale au reacționat prompt, ironizând ideea fostului președinte și exprimându-și îngrijorarea față de potențialele implicații ale unei astfel de abordări.

Recomandări

ALTĂ GRANIȚĂ
TRUMP E FAN HORROR
RAIDURI ÎN LIBAN
LE PEN URMĂRITĂ PENAL
VORBE GRELE
REVIN INUNDAȚIILE

În discursul susținut duminică la un miting în Pennsylvania, fostul președinte a propus ca „o zi cu adevărat violentă” să pună capăt criminalității în SUA: „O oră violentă și vreau să spun foarte violentă, vestea se va răspândi și se va termina imediat”, conform Independent.

În timpul discursului catalogat de unii ca „incoerent”, Trump a recunoscut, de asemenea, că „urăște” să plătească ore suplimentare lucrătorilor din afacerile sale – și că ar înlocui lucrătorii care solicită acest lucru. „Nu ar trebui să spun asta”, a recunoscut el.

Campania lui Kamala Harris a preluat rapid comentariile, catalogându-l pe Trump drept un „șarlatan”.

Donald Trump recunoaște în sfârșit: Și-a construit o întreagă carieră pe înșelăciunea muncitorilor. Este exact ceea ce a făcut la Casa Albă…. și exact ceea ce intenționează să facă într-un al doilea mandat”, a declarat un purtător de cuvânt.

Acest lucru vine în contextul în care Trump se confruntă cu reacții negative din partea republicanilor și a grupurilor de apărare a persoanelor cu handicap pentru că a numit-o pe Harris „handicapată mintal” la un eveniment de campanie de sâmbătă.

Citește și