• Washington Post: Israelul plănuiește o operațiune terestră în Liban
  • Administrația israeliană a notificat SUA că această invazie la sol va exista.
  • Surse: Vehicule militare se pregătesc să intre în Liban la granița dintre Israel și Siria

UPDATE 21:58 – Israelul lansează operațiunea

„Israelul desfășoară acum operațiuni terestre limitate împotriva Hezbollah în interiorul Libanului”, a anunțat Departamentul de Stat al SUA pentru AFP.

UPDATE 21:02

O sursă militară libaneză a raportat pentru Al-Arabi TV „o acumulare fără precedent de vehicule și tancuri israeliene de cealaltă parte a graniței”.

UPDATE 20:46

IDF declară zonă militară închisă în mai multe comunități de-a lungul graniței Israel-Liban.

Recomandări

ALTĂ GRANIȚĂ
TRUMP E FAN HORROR
RAIDURI ÎN LIBAN
LE PEN URMĂRITĂ PENAL
VORBE GRELE
REVIN INUNDAȚIILE

UPDATE 20:30

A început reuniunea cabinetului politic și de securitate israelian privind situația din Liban. Israelul se pregătește pentru posibilitatea extinderii războiului pentru a include schimburi de lovituri cu Iranul, anunță Canalul 13.

UPDATE 19:30

Un oficial american a declarat pentru The Washington Post că Israelul intenționează să distrugă rampele de lansare a rachetelor Hezbollah, depozitele de arme și alte infrastructuri, apoi să își retragă forțele după operațiunea la sol.

UPDATE 19:05

SUA vor trimite „câteva mii” de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu pentru a întări forțele și pentru a proteja Israelul, dacă este necesar.

UPDATE 18:38

CBS, citând un oficial american:„Operațiunea la sol din Liban ar putea începe în câteva ore”.

UPDATE 18:37

Ministrul israelian al Apărării a anunțat că „următoarea fază a războiului va începe în curând”.

„Schimbăm situația din nord și ne vom întoarce cetățenii la casele lor”, a adăugat el.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Israelul a anunțat Washingtonul că plănuiește o operațiune terestră iminentă în Liban, a declarat un oficial american, citat de Washington Post.

Tancurile și trupele armatei israeliene s-au mutat la granița țării cu Libanul.

Campania planificată a Israelului va fi mai mică decât ultima operațiune împotriva Hezbollah din 2006 și se va concentra pe eliminarea infrastructurii militante de-a lungul graniței, pentru a elimina amenințarea la adresa comunităților de graniță israeliene, a spus oficialul, vorbind sub condiția anonimatului.

Marea îngrijorare este că, deși Hezbollah este slăbit, va fi ajutat de Iran din punct de vedere militar, astfel încât să gestioneze acest conflict cu Israelul.