• Trupele IDF au început raiduri limitate, localizate și țintite împotriva țintelor Hezbollah în zona de frontieră din sudul Libanului.
  • Oficialii israelieni spun că operațiunea terestră în sudul Libanului e una limitată, afirmând că nu va exista „nicio ocupație pe termen lung”, dar refuzând să precizeze durata.
  • IDF a declarat „zonă militară închisă” în mai multe comunități de-a lungul graniței Israel-Liban.

UPDATE ORA 12:00 – Încă un palestinian ucis în raiduri israeliene în Nablus

Ministerul palestinian al Sănătății afirmă că Abdul Hakim Mamoun Abdul Hamid Shaheen, în vârstă de 33 de ani, a fost împușcat mortal în Orașul Vechi din Nablus.

Ministerul a raportat anterior că un bărbat a fost ucis și un altul a fost grav rănit după ce au fost împușcați de trupele israeliene în tabăra de refugiați Balata din Nablus.

UPDATE ORA 11:00 – Un om a fost omorât și un altul rănit grav de trupele israeliene în Nablus

Ministerul palestinian al Sănătății afirmă că un bărbat în vârstă de 25 de ani a murit din cauza rănilor după ce a fost împușcat de soldați în abdomen și în coapsă în tabăra de refugiați Balata din nordul Cisiordaniei ocupate.

Recomandări

PE AICI NU SE TRECE!
E FOAME DE BANI
BIDEN RIPOSTEAZĂ
LEVII`S JEANS
WALZ VS. VANCE
PEAKY BLINDERS ARE BACK

Un alt palestinian, grav rănit după ce a fost împușcat în Balata, a ajuns la spitalul Rafidia din Nablus, potrivit unei declarații pe Telegram.

Forțele israeliene au efectuat raiduri pe scară largă în Cisiordania. Presa palestiniană a relatat anterior că un bărbat a fost împușcat și au avut loc arestări în Nablus.

UPDATE ORA 10:00 – Navă lovită de o dronă maritimă în largul orașului Hodeidah din Yemen

O navă a raportat că a fost lovită de o „navă de suprafață fără echipaj” la aproximativ 64 de mile marine (120 km) nord-vest de orașul Hodeidah din Yemen.

United Kingdom Maritime Trade Operations a declarat că nava a raportat că a văzut patru „stropi” în apropiere, indicând lovituri cu rachete. Toți membrii echipajului sunt în siguranță și nava se îndreaptă spre următorul port de escală.

Houthis din Yemen au efectuat atacuri repetate cu drone și rachete în Marea Roșie, în strâmtoarea Bab al-Mandeb și în Golful Aden începând din noiembrie anul trecut, afirmând că loviturile au fost în semn de solidaritate cu palestinienii în legătură cu războiul Israelului împotriva Gaza.

UPDATE ORA 09:00 – Hamas susține că a ucis și rănit soldați israelieni în Gaza

Brigăzile Qassam, aripa militară a Hamas, a declarat că a „ucis și rănit” membri ai unei unități de inginerie israeliene după ce a detonat mine pe care le-a pus în zona al-Fakhari, la est de Khan Younis, în sudul Gazei

UPDATE ORA 08:00 – Armata israeliană bombardează o școală din orașul Gaza, ucigând cel puțin șase persoane

Cel puțin șase persoane au murit în urma unei lovituri militare israeliene în cartierul Tuffah din estul orașului Gaza.

Mai multe persoane au fost rănite în atacul care a vizat Școala de băieți Shujayea, un adăpost care acum găzduiește palestinienii strămutați.

UPDATE ORA 07:00 – Numărul morților crește în urma atacului israelian din centrul Gazei

Cel puțin 13 persoane sunt acum ucise, inclusiv femei și copii, în urma unui atac asupra a două case din tabăra de refugiați Nuseirat din centrul Gazei, relatează agenția de presă Wafa.

Zeci de persoane au fost, de asemenea, rănite în atacul care a lovit casele aparținând familiilor Abu Ataya și Abu Shamis din tabăra Nuseirat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Trupele IDF au început raiduri „limitate, localizate și țintite” împotriva țintelor Hezbollah în zona de frontieră din sudul Libanului, scrie NBC News.

Oficialii israelieni spun că operațiunea terestră în sudul Libanului e una limitată, afirmând că nu va exista „nicio ocupație pe termen lung”, dar refuzând să precizeze durata.

Safaa Ahmed, o cunoscută prezentatoare de televiziune siriană, a fost ucisă alături de alte două persoane într-un atac israelian nocturn asupra Damascului, a raportat agenția de știri de stat siriană SANA.

Regatul Unit și-a îndemnat cetățenii aflați în Liban să plece, în contextul atacurilor Israelului asupra forțelor Hezbollah susținute de Iran.