• Prințul Harry a lăudat părinții câștigătorilor WellChild, numindu-i „mici legende” și subliniind provocările parenting-ului.
  • S-a întâlnit cu câțiva câștigători, inclusiv cu Noah Nicholson, și a primit un set de inimi de cristal de la Scarlett Cripp, simbolizând iubirea pentru familia sa.
  • Harry, patron al WellChild de peste 15 ani, a fost apreciat pentru impactul său în susținerea familiilor cu provocări.

Ducele de Sussex a avut o apariție publică rară în Regatul Unit pentru a sărbători realizările tinerilor și ale familiilor acestora care se confruntă cu probleme grave de sănătate. Prințul Harry patronează organizația caritabilă WellChild și a participat la ceremonia anuală de decernare a premiilor la un hotel din centrul Londrei, scrie BBC.

El a adus un omagiu copiilor și adolescenților recunoscuți la eveniment, numindu-i „mici legende” care îi amintesc „de puterea spiritului uman”.

„Vă mulțumesc pentru că sunteți voi înșivă și îi ridicați pe toți cei din jurul vostru”, a adăugat el.

Recomandări

RUTTE PREIA NATO
BNR ÎȘI ALEGE CONDUCEREA
PUTIN RECRUTEAZĂ
ȘTII DE VREME?
UNDE ÎȚI BEI CAFEAUA?
LIBANUL E ATACAT

Soția sa, Ducesa de Sussex, nu a călătorit cu el de la casa lor din California. De la mutarea sa în America, Prințul Harry a revenit în Regatul Unit doar de câteva ori, pentru evenimente caritabile. Ultima dată a fost în Regatul Unit în august, pentru o vizită privată la o slujbă în memoria unchiului său, Lordul Robert Fellowes, care a murit la începutul verii.

Orice întoarcere în Marea Britanie aduce speculații cu privire la relația dintre Prințul Harry și familia regală în general. Se crede că a sosit ieri în Regatul Unit, dar nu se știe dacă își va vedea tatăl și fratele în timp ce se află aici.

Regele se află în prezent la Balmoral, în Scoția, iar Prințul de Wales este la Windsor.
Nici Palatul Buckingham și nici Palatul Kensington nu au făcut niciun comentariu cu privire la întoarcerea prințului Harry în Regatul Unit. Într-un discurs rostit în timpul ceremoniei, prințul Harry le-a spus celor premiați că sunt „mici legende”.

Lăudând angajamentul familiilor lor, el a spus: „În calitate de părinte, știu câte ceva despre rollercoaster-ul emoțional al parenting-ului, dar când aud despre îngrijirea pe care mulți dintre voi, mame, tați și membri ai familiei o oferiți, despre nivelul de îngrijire non-stop pe care îl oferiți, despre abilitățile pe care a trebuit să le învățați și despre bătăliile pentru sprijin pe care le duceți în fiecare zi, sunt cu adevărat uimit”.

Înainte de ceremonie, prințul s-a întâlnit, de asemenea, cu câștigătorii premiilor și cu familiile acestora, inclusiv cu Noah Nicholson, în vârstă de șapte ani. Noah, care suferă de afecțiuni medicale complexe, și-a aruncat în mod repetat jucăriile pe podea în timp ce prințul râdea și discuta cu el. Când mama lui Noah și-a cerut scuze, prințul a spus: „Nu-ți cere scuze. Îmi place asta”.

Scarlett Cripp, care are zece ani, s-a întâlnit și ea cu prințul Harry și i-a dăruit un set de inimi de cristal pe care să le strângă ori de câte ori are o zi tristă – albastre pentru duce, verzi pentru fiul său Archie, galbene pentru fiica sa Lilibet și mov pentru soția sa Meghan.
Prințul i-a spus că le va folosi mai târziu ca amintire a soției și copiilor săi în timp ce călătorește.

Prințul Harry patronează WellChild de mai bine de 15 ani. Directorul executiv Matt James a declarat că implicarea prințului în organizația caritabilă a fost semnificativă.

„Face două lucruri, ne permite să oferim câștigătorilor noștri inspirați o noapte pe care nu o vor uita niciodată, o noapte care va rămâne mereu cu ei”, a spus el.

„Dar, de asemenea, ne oferă o platformă pentru a spune poveștile lor, ceea ce este foarte important pentru un grup de familii ale căror provocări sunt adesea nerecunoscute și neînțelese”.

Citește și