• Britanicii au inclus în clasament satul Sohodol din județul Alba.
  • Turiștii au parte de o experiență unică în Transilvania, anume vânătoarea de trufe.
  • Pe primul loc în topul destinațiilor de toamnă se află Istria din Croația.
  • Turiștii sunt chemați să culeagă măsline în Croația, homari din Suedia.

Englezii au recomandat un sat din România în topul „celor mai grozave 10 excursii la finalul recoltei în Europa”. Dar toamna este un moment minunat pentru a te alătura localnicilor care sărbătoresc roadele sezonului, de la podgoriile din Provence până în pădurile din Transilvania.

Publicația britanică The Guardian a realizat un top 10 cu cele mai interesante și grozave destinații de toamnă din Europa, unde în această perioadă localnicii sărbătoresc fructele sezonului.

Publicația britanică a inclus în acest clasament și satul Sohodol din județul Alba, recomandând turiștilor o experiență unică în Transilvania, anume vânătoarea de trufe.

Recomandări

ISRAELUL EVACUEAZĂ OAMENII
JOHNSON, DESPRE BOALA REGINEI
CÂND VOTEZI
CE E MUZICA PENTRU TINE?
TRUMP NAKED
HOP ȚOP LA CONCURS!

Pădurile bogate și dese din Valea Verde sunt recunoscute pentru „aurul negru”, iar Valea Verde este un sat aparținând comunei Sohodol, județul Alba, în inima Transilvaniei.

Din prezent și până în februarie, turiștii pot participa la programul „Weekend de vânătoare de trufe”, care combină căutarea trufelor cu o serie de preparate culinare care conțin aceste delicatese.

Vânătoarea ghidată începe cu o introducere despre diferitele tipuri de trufe și o prezentare a câinilor special antrenați pentru căutare. Cina la hotel include un meniu de degustare cu cinci feluri de mâncare cu trufe, iar la micul dejun din ziua următoare sunt servite ouă Benedict, de asemenea, cu trufe.

Citește și