• Cea mai ascultată piesă din toate timpurile este „Blinding Lights” de la The Weekend.
  • Ziua Internațională a Muzicii promovează pacea și prietenia prin artă.
  • Studiile arată că muzica are un impact pozitiv asupra sănătății fizice și mentale.
  • Copiii din întreaga lume care învață despre muzică sunt mult mai sociabili, arată studiile.

Astăzi este sărbătoare! Ziua Internațională a Muzicii este o ocazie specială de a petrece timp alături de
prieteni, cel puțin asta susțin pasionații.

Muzica are un impact profund asupra sănătății fizice, mentale și emoționale.

Ce înseamnă muzica pentru tine? Ce rol are în viața ta?

„Uite, eu am luat-o foarte simplu. Pentru mine, cel mai frumos lucru la muzică e că fiecare om traduce muzica singur. Adică fiecare relație pe care o are omul cu muzica e ceva intim și personal. 

Recomandări

IRANUL ATACĂ ISRAELUL
ISRAELUL EVACUEAZĂ OAMENII
TO BE OR NOT TO BE
JOHNSON, DESPRE BOALA REGINEI
CINE CONDUCE BNR
120 DE NOI ACUZAȚII

Pentru mine, de exemplu, muzica e ca un partener de viață. Cumva muzica mă însoțește pe mine în orice circumstanță, o umple sau o amplifică. Și totodată, cred că rolul muzicii pentru noi, pentru toți oamenii de aici, ca orice altă formă de exprimare artistică, e să aducă oamenii împreună. 

Și artistul, cumva, muzicianul sau cine are bucuria de a cânta, mai presus decât a exprima ceva, e tocmai de a aduce oamenii împreună. Pentru că noi avem o nevoie infinită de a aparține unui grup și cred că muzica, prin toate genurile pe care le are, tocmai asta face. Ne aduce împreună și ne bucură de cât de mult putem să fim conectați. 

Ce mi se pare ciudat acum în perioada asta și mi se pare foarte important să menționez, e că în contradicție cu câtă muzică este și volumul de muzică de pe piață, oamenii, cumva, tind să cadă într-o zonă de confort și să nu mai exploreze atât de mult, să nu mai caute atât de mult. Și eu cred că, de fapt, ca să poți să ai relația intimă cu muzica, trebuie să o cauți tu mai mult decât te caută ea pe tine.

Tocmai asta ne aduce împreună. Momentul în care mie îmi place ceva și persoanei de lângă mine îi place același lucru”, a declarat Vlad Corb pentru Aleph News.

Când a fost prima oară când ai făcut cunoștință cu muzica? De când există muzica în viața ta? 

„Pentru mine muzica a existat de când eram mic. Eram înconjurat de tot felul de instrumente din astea cum au toți copiii, de percuție. Și eram obsedat de ritm și să mă joc cu tot felul de maracas, de shaker, până când am primit un pian de jucărie. 

Și asta a fost contactul cumva, faptul că am fost nedespărțit de muzică încă de când am fost mic. Și a fost cumva căutarea mea. N-a fost ceva ce mi s-a impus”

Ce plănuiești pe viitor? 

„Eu fac muzică din 2019 și de atunci am continuat să tot fac muzică. Am lansat și un album, am lansat și un single, acum urmează să mai lansez încă unul. 

Și cumva fiind la pseudo început, să zic așa, ce urmăresc eu este să pot să exprim cât mai mult și să aduc niște oameni împreună. Pentru că, până la urmă, eu asta am înțeles din muzică..

Eu sunt un băiat care face muzică și cel mai mult am descoperit că o făceam pentru mine. Dar dacă mai e cineva care o ascultă împreună cu mine, o să fim doi oameni care ascultăm aceeași melodie și ne place. Și trei, și după aia patru și tot așa. Cumva despre asta e vorba, mai mult decât a exprima ceva, de a aduce oamenii împreună. De a fi împreună”, a declarat Vlad Corb pentru Aleph News.

Citește și