• Situația este „volatilă” și are potențialul de a se „deteriora rapid”, a declarat David Lammy, cu doar câteva ore înainte ca Israelul să anunțe începerea unei operațiuni terestre.
  • Cetățenii britanici și soțul/soția sau partenerul lor, precum și copiii sub 18 ani sunt eligibili pentru a lua zborul, persoanele vulnerabile fiind prioritare.
  • Avionul este programat să plece miercuri din Beirut, care a fost lovit de noi lovituri aeriene israeliene peste noapte.

Guvernul britanic a închiriat un zbor comercial din Liban pentru a ajuta cetățenii britanici care încearcă să fugă de lupte, a anunțat ministrul de externe, scrie BBC.

Situația este „volatilă” și are potențialul de a se „deteriora rapid”, a declarat David Lammy, cu doar câteva ore înainte ca Israelul să anunțe începerea unei operațiuni terestre „localizate și direcționate” în sudul Libanului.

Cetățenii britanici și soțul/soția sau partenerul lor, precum și copiii sub 18 ani sunt eligibili pentru a lua zborul, persoanele vulnerabile fiind prioritare. Avionul este programat să plece miercuri din Beirut, care a fost lovit de noi lovituri aeriene israeliene peste noapte.

Recomandări

IRANUL ATACĂ ISRAELUL
ISRAELUL EVACUEAZĂ OAMENII
TO BE OR NOT TO BE
JOHNSON, DESPRE BOALA REGINEI
CINE CONDUCE BNR
120 DE NOI ACUZAȚII

Săptămâna trecută, se credea că în Liban se aflau între 4.000 și 6.000 de cetățeni britanici, inclusiv persoane aflate în întreținere. Guvernul britanic va plăti pentru închirierea zborului, care va pleca de pe Aeroportul Internațional Beirut-Rafic Hariri, dar cetățenii britanici vor trebui să plătească o taxă de 350 de lire sterline pe loc.

Cetățenii britanici și persoanele aflate în întreținerea acestora vor putea solicita un loc pe zbor. Orice persoană aflată în întreținere care nu este cetățean britanic și care se îmbarcă la bordul zborului va avea nevoie de o viză, acordată pentru cel puțin șase luni, pentru a intra în Regatul Unit.

Lammy a declarat marți că Ministerul de Externe încearcă să organizeze mai multe zboruri charter. Dar el a avertizat că, deși Regatul Unit se află într-un „dialog constant” cu Israelul, „am avertizat și am avertizat că nu putem oferi garanții”. Orice alte zboruri în zilele următoare vor depinde de cerere și de situația securității pe teren, a declarat Ministerul de Externe.

Citește și