• În februarie 2023, când Carter a intrat pentru prima dată în ospiciu în Plains, Georgia, unele rude ar fi simțit că mai avea doar câteva zile de trăit.
  • Carter și-a petrecut ultimele 19 luni în îngrijire paliativă în statul său natal Georgia.
  • „Este un dar”, a spus Josh Carter, un alt nepot de-al său, despre ultimele câteva luni într-un interviu.

Jimmy Carter împlinește marți 100 de ani, devenind astfel primul președinte american care atinge acest prag. Carter, un democrat care a servit la Casa Albă din 1977 până în 1981, și-a petrecut ultimele 19 luni în îngrijire paliativă în statul său natal Georgia, scrie BBC.

Dar fostul cultivator de arahide, care a intrat pentru prima dată în politică în anii 1960 ca senator de stat, este „implicat emoțional și încă are experiențe și râde, iubește”, a declarat nepotul său, Jason, în septembrie.

Și centenarul are încă ambiții politice: „Încerc să ajung aici doar pentru a vota cu Kamala Harris” în alegerile din noiembrie, a declarat umanitarul și laureatul Premiului Nobel, potrivit nepotului său.
Pentru a onora această ocazie, voluntarii de la Habitat for Humanity – organizația caritabilă pentru locuințe cu care Carter a lucrat timp de 40 de ani – construiesc 30 de case în Minnesota în această săptămână.

Recomandări

IRANUL ATACĂ ISRAELUL
ISRAELUL EVACUEAZĂ OAMENII
TO BE OR NOT TO BE
JOHNSON, DESPRE BOALA REGINEI
CINE CONDUCE BNR
120 DE NOI ACUZAȚII

În februarie 2023, când Carter a intrat pentru prima dată în ospiciu în Plains, Georgia, unele rude ar fi simțit că mai avea doar câteva zile de trăit.

„Este un dar”, a spus Josh Carter, un alt nepot de-al său, despre ultimele câteva luni într-un interviu recent cu New York Times. „Este un dar pe care nu știam că îl vom primi”.

Alții spun că povestea lui Carter a sensibilizat, de asemenea, opinia publică cu privire la beneficiile îngrijirii paliative. „Cu toții îl susținem pe Jimmy Carter”, a declarat Barbara Pearce, directorul general al Connecticut Hospice, pentru CBS News, partenerul american al BBC.

Citește și