• 2 aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole din serviciul de luptă Poliție Aeriană Extinsă au decolatdin Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu pentru a monitoriza situația.
  • Un mesaj RO-Alert a fost emis pentru zona de nord a județului Tulcea în noaptea de marți spre miercuri, după ce au fost reperate drone care aveau ca țintă Ucraina.
  • MApN spune ca sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spațiul aerian național a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene.

Război la granița cu Romania. Un mesaj RO-Alert a fost emis pentru zona de nord a județului Tulcea în noaptea de marți spre miercuri, după ce au fost reperate drone care aveau ca țintă Ucraina. Mesajul avertiza populația cu privire la riscul căderii unor obiecte din spațiul aerian.

MApN spune ca sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spațiul aerian național a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene.

„Pentru monitorizarea situației, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole din serviciul de luptă Poliție Aeriană Extinsă au decolat, în jurul orei 00.50, din Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. De asemenea, în jurul orei 02.40, din Baza 86 Aeriană Borcea au decolat și două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române. Aeronavele spaniole și-au încheiat misiunea în jurul orei 03.00, iar cele ale Forțelor Aeriene Române, în jurul orei 05.00”, anunță MApN.

Recomandări

PAPA CERE RUGĂCIUNE
CE LASĂ ÎN URMĂ HELENE
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
RUȘII PREIAU VUHLEDAR
PERSONA NON GRATA
SHAZEER IS BACK

Citește și