• Elon Musk a anunțat că textul bold va fi eliminat din postările care apar pe timeline-urile utilizatorilor X.
  • Musk a menționat că italicele și alte opțiuni de formatare vor fi interzise în cronologii.
  • Anunțul lui Musk a fost bine primit de mulți utilizatori, care au apreciat decizia.

Elon Musk, proprietarul X, elimină textul bold din postările care apar pe timeline-urile oamenilor pentru că „îl deranjează vizual”, potrivit unei noi postări, scrie SkyNews.

„Din cauza utilizării imediate și excesive a fontului bold pe X, acesta va fi eliminat de la vizualizare în cronologia principală”, a scris el într-o postare marți.

Utilizatorii vor trebui să „facă click pe detaliile postării” pentru a vedea orice în bold, potrivit lui Musk.

Recomandări

IARNĂ RECE ÎN EUROPA
NINTENDO ARE MUZEU
KELEMEN CANDIDEAZĂ
PAPA CERE RUGĂCIUNE
STOP, EXPLOZIE!
CE LASĂ ÎN URMĂ HELENE

El a mai spus că italicele și „orice altă formatare” vor fi eliminate din cronologii, deoarece opțiunile de formatare „sunt folosite în mod abuziv pentru a crește gradul de implicare”.

Anunțul pare să fi fost bine primit de cei care îl urmăresc pe Musk, o persoană spunând: „Mă bucur să aud asta. A fost într-adevăr diluarea cronologie.”

Utilizatorii de angajament au fost în vizorul lui Musk timp de luni de zile. Termenul se referă la conturile care obțin un angajament sporit pe rețelele sociale prin manipularea utilizatorilor pentru a da click pe conținutul lor, fără a oferi prea multă valoare în schimb.

În aprilie, proprietarul X a declarat că va „suspenda” și va „urmări până la sursă” conturile despre care s-a constatat că fac engagement farming, deși nu a oferit prea multe detalii cu privire la modul de desfășurare.

De la introducerea boldului și a altor opțiuni de formatare a textului în aprilie 2023, acestea au fost utilizate pentru a atrage și mai mult atenția de către utilizatorii care încearcă să facă bani de pe urma clicurilor pe postările lor.

„Este frustrant când formatul este folosit excesiv doar pentru a atrage atenția. Aceasta face conținutul mai greu de citit și de savurat”, a declarat un utilizator X ca răspuns la anunțul lui Musk.

Sky News a solicitat X mai multe informații despre schimbări, dar nu a primit un răspuns.

Citește și