• Comportamentul pe rețelele online pentru circa 22% de adolescenți este problematic.
  • Probleme mari sunt la fetele și băieții de 13 ani în privința comportamentului online.
  • Un copil din trei are o formă de tulburare emoţională din cauza expunerii la reţele.

Un studiu realizat de OMS plasează România pe prima poziție în topul țărilor cu o utilizare problematică a social media în rândul adolescenților. Tu cât de mult stai online și cât în viața reală, dar și cum ai grijă de copilul tău?

Cât de mult stau copiii online?

Comportamentul pe rețelele sociale pentru circa 22% de adolescenți este problematic. Cele mai mari procente au fost înregistrate atât pentru băieți cât și pentru fete care au vârsta de 13 ani. Procentul mediu al comportamentelor problematice pentru toate țările este în creștere. De la 7% în 2018, la 11% în 2022. Multe studii spun că în ultimii doi ani, un copil din trei are o formă de tulburare emoțională precum anxietatea și depresia, din cauza expunerii la rețelele sociale. Intervalul de vârstă în care utilizarea rețelelor sociale devine semnificativă este la copiii mici, între 5 și 10 ani. Tulburările se manifestă cu frici intense, neliniște și dificultăți de concentrare. Foarte puțini copii au părinți care să înțeleagă aceste fenomene și care să îi încurajeze să meargă la terapie.

Ce caută tinerii pe rețele și la ce se expun?

Majoritatea tinerilor care stau pe social media spun că valorile și interesele lor găsesc o confirmare pe social media. Tinerii își găsesc modele în mediul online, iar 6/10 spun că tot în social media își găsesc și defectele.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT
VREI SĂ FII ANTREPRENOR
ATENȚIE LA VISCOL

Citește și