• Iranul este îngrijorat de posibila infiltrare a propriilor săi membri.
  • Încrederea a fost afectată de asasinarea lui Nasrallah de către Israel.
  • Hezbollah investighează infiltrarea profundă a Mossad.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, l-a avertizat pe liderul Hezbollah, Syyed Hassan Nasrallah, să părăsească Libanul cu câteva zile înainte ca acesta să fie ucis într-un atac israelian, iar acum este foarte îngrijorat de infiltrarea israeliană în rândurile de conducere ale guvernului de la Teheran, au declarat trei surse iraniene, scrie Reuters.

Imediat după atacul asupra pagerelor capcană ale Hezbollah din 17 septembrie, Khamenei a trimis un mesaj cu un emisar pentru a-l ruga pe secretarul general al Hezbollah să plece în Iran, citând rapoarte ale serviciilor de informații care sugerau că Israelul avea agenți în cadrul Hezbollah și plănuia să îl ucidă, a declarat pentru Reuters una dintre surse, un înalt oficial iranian.

Mesagerul, a spus oficialul, a fost un comandant de rang înalt al Gardienilor Revoluției iraniene, generalul de brigadă Abbas Nilforoushan, care se afla cu Nasrallah în buncărul său când acesta a fost lovit de bombele israeliene și a fost, de asemenea, ucis.

Recomandări

BIDEN NU VREA UN ALT ATAC
IARNĂ RECE ÎN EUROPA
GUTERRES CONDAMNĂ ATACURILE
TE LASĂ CU TELEFONUL?
NINTENDO ARE MUZEU
CUM ÎȚI GĂSEȘTI DRAGOSTEA

Khamenei, care a rămas de sâmbătă într-o locație securizată din Iran, a ordonat personal ca marți un baraj de aproximativ 200 de rachete să fie lansat asupra Israelului, a declarat un înalt oficial iranian. Atacul a fost o represalii pentru moartea lui Nasrallah și Nilforoushan, au declarat Gardienii Revoluției.

Citește și