• Social media afectează foarte mult sănătatea mentală a tinerilor.
  • Adolescenții europeni au comportament problematic din cauza social media și video games.
  • Natasha Muscat, doctor la OMS, a făcut sugestia la Forumul European al Sănătății, din Austria.

Pentru o viață sănătoasă, consumați cât mai puțin telefon sau chiar deloc. Este avertismentul pe care îl primim de ani de zile de la specialiști. Natasha Muscat, doctor la Organizația Mondială a Sănătății, vine cu o nouă propunere către autorități: impuneți limite de vârstă, prețuri controlate și zone unde accesul la device-uri este interzis. Sugestia lui Muscat vine în contextul în care social media afectează tot mai mult sănătatea mentală a tinerilor. Ea le sugerează guvernelor să se inspire din alte domenii ale sănătății publice, unde campaniile de prevenire a dependențelor au funcționat.

„Ar trebui să ne gândim unde este potrivită folosirea device-urilor și unde nu, așa cum fumatul a fost interzis în anumite zone”, spune Natasha Muscat.

OMS arată o accentuare a comportamentului neadecvat, asemănător adicției, în rândul adolescenților europeni, care se joacă online și care stau mult pe social media.

Recomandări

BORIS DĂ CĂRȚILE PE FAȚĂ
BIDEN VREA PACE
IARNĂ RECE ÎN EUROPA
ONU CONDAMNĂ ATACURILE
TE LASĂ CU TELEFONUL?
NINTENDO ARE MUZEU

10% dintre tineri, în special fetele, spun că le este greu să se controleze și să nu stea pe social media.

Iar 12% dintre adolescenții europeni se joacă video games în exces, până la punctul în care sănătatea le este pusă în pericol.

Citește și