• Aproximativ 310 sunt ținuți în 16 ferme și grădini zoologice private.
  • Decesele au avut loc în august și septembrie.
  • Organizația Mondială a Sănătății (OMS) afirmă că, începând din 2022, au fost raportate din ce în ce mai multe focare mortale în rândul mamiferelor.

Patruzeci și șapte de tigri, trei lei și o panteră au murit în grădini zoologice din Vietnam din cauza virusului H5N1 al gripei aviare, a anunțat The Guardian.

Decesele au avut loc în august și septembrie la parcul safari privat My Quynh din provincia Long An și la grădina zoologică Vuon Xoai din Dong Nai, în apropiere de capitala Ho Chi Minh City, a informat miercuri agenția oficială Vietnam News Agency (VNA).

Potrivit rezultatelor testelor efectuate de Centrul național de diagnosticare a sănătății animalelor, animalele au murit „din cauza virusului H5N1 de tip A”, a precizat VNA.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
BOTTEGA VENETA LANSEAZĂ PARFUMURI
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Niciun membru al personalului grădinii zoologice în contact cu animalele nu a prezentat simptome respiratorii, a adăugat raportul VNA.

Education for Nature Vietnam, un ONG care se concentrează pe conservarea vieții sălbatice, a declarat că, la sfârșitul anului 2023, în Vietnam existau în total 385 de tigri care trăiau în captivitate.

Aproximativ 310 sunt ținuți în 16 ferme și grădini zoologice private, în timp ce restul se află în facilități de stat.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) afirmă că, începând din 2022, au fost raportate din ce în ce mai multe focare mortale în rândul mamiferelor cauzate de virusurile gripale, inclusiv H5N1.

Organizația mai spune că infecțiile cu H5N1 pot fi de la ușoare la severe la om, iar în unele cazuri pot fi chiar fatale.

Citește și