• Chavez a recunoscut că a obținut ketamină prin rețete frauduloase și a vândut-o doctorului Salvador Plasencia, care a furnizat substanța lui Perry.
  • Procurorii au dezvăluit că asistentul actorului a colaborat cu cei doi medici pentru a-i livra lui Perry o cantitate semnificativă de ketamină.
  • Chavez riscă o condamnare de până la 10 ani de închisoare.

Un medic acuzat în cazul morții actorului Matthew Perry din cauza drogurilor a pledat vinovat în acest caz, conform BBC.

Dr. Mark Chavez și-a schimbat pledoaria în vinovat în fața unui tribunal din Los Angeles pentru acuzația de conspirație în vederea distribuirii anestezicului chirurgical ketamină. Chavez, în vârstă de 54 de ani, a condus o clinică de ketamină și a vândut pastile de ketamină doctorului Salvador Plasencia, care le-a furnizat lui Perry, starul serialului Friends de pe NBC.

Chavez este una dintre cele cinci persoane acuzate de moartea lui Perry. Actorul în vârstă de 54 de ani a fost găsit mort în jacuzziul din curtea sa din sudul Californiei în octombrie 2023.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
BOTTEGA VENETA LANSEAZĂ PARFUMURI
UK ACORDĂ SUVERANITATE

O examinare post-mortem a constatat o concentrație ridicată de ketamină în sângele său și a stabilit că „efectele acute” ale substanței l-au ucis. Ketamina este utilizată ca tratament pentru depresie, anxietate și durere.

În acordul său de recunoaștere a vinovăției, Chavez a recunoscut că a obținut ketamină atât de la fosta sa clinică, cât și de la un distribuitor angro prin intermediul unei rețete frauduloase.

Procurorii au declarat că asistentul lui Perry, Kenneth Iwamasa, a lucrat cu cei doi medici pentru a-i furniza actorului peste 50.000 de dolari de ketamină în săptămânile dinaintea morții sale.

Potrivit actului de acuzare, cei doi medici au făcut schimb de mesaje în care discutau despre cât de mult ar putea să îi ceară lui Perry pentru fiolele de medicament, unul dintre mesaje având următorul conținut: „Mă întreb cât de mult va plăti idiotul ăsta”.

Pledoaria îi permite lui Chavez să pledeze vinovat la o acuzație mai puțin gravă pentru cooperarea sa în cadrul anchetei, deși ar putea fi condamnat în continuare la 10 ani de închisoare. „Și-a acceptat responsabilitatea. El cooperează”, a declarat avocatul său în fața instanței.

Chavez și-a predat pașaportul și a fost de acord să renunțe imediat la licența sa medicală. El este liber pe cauțiune până la pronunțarea sentinței, la 2 aprilie 2025.

Citește și