• Shalva Papuashvili, Președintele Parlamentului georgian, a promulgat un proiect de lege care vizează limitarea drepturilor comunității LGBTQ+.
  • Președintele Salome Zourabichvili, un critic al partidului de la guvernare, a refuzat să promulge proiectul de lege.
  • Activiștii georgieni pentru drepturile comunității susțin că legea este o încercare a partidului Georgian Dream de a-și crește sprijinul înainte de alegeri.

Shalva Papuashvili, Președintele Parlamentului georgian, a promulgat un proiect de lege care vizează limitarea drepturilor comunității LGBTQ+. Proiectul de lege „privind protecția valorilor familiei și a minorilor”. Noul proiect de lege vine după ce președintele Georgiei, Salome Zourabichvili

Parlamentarii din partidul Georgian Dream au aprobat luna trecută proiectul de lege, care interzice operațiile de schimbare a sexului și ar putea interzice miting-ului PRIDE și arborarea steagului LGBTQ+. Partidul susține că legea este necesară pentru a proteja biserica creștină ortodoxă din Georgia de străini.

Președintele Salome Zourabichvili, un critic al partidului de la guvernare, a refuzat să promulge proiectul de lege, scrie Reuters.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
HIGH-END PERFUME
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Activiștii georgieni pentru drepturile comunității susțin că legea este o încercare a partidului Georgian Dream de a-și crește sprijinul în rândul alegătorilor conservatori înainte de alegerile din 26 octombrie. Partidul încearcă să obțină un al patrulea mandat.

Citește și