• Un investitor din Silicon Valley afirmă acest lucru pe baza unei simple observații: 80% din muncă va fi realizată de AI.
  • Vinod Khosla: „Poți avea un loc de muncă dacă vrei un fel de satisfacție personală, dar A.I. va putea face totul mai bine ca tine”.
  • Vinod Khosla: „Pe măsură ce Inteligența Artificială reduce nevoia de muncă umană, venitul de bază universal ar putea deveni esențial”.
  • Deocamdată, A.I. tinde să lase oamenii fară job, iar tranziția dintre cele două modele riscă să fie foarte dureroasă.

În viitor, vom fi plătiți cu toții să nu facem nimic. Un investitor din Silicon Valey afirmă acest lucru pe baza unei simple observații: 80% din muncă va fi realizată de AI.

Cu cât trece timpul mai mult, cu atât inteligența artificială devine mai perfectă. Este un fapt, au început concedieri în anumite companii și în anumite sectoare în general, precum serviciile de clienți la distanță, programarea computerelor și chiar presa.

Și potrivit lui Vinod Khosla, un investitor celebru din Silicon Valley, acesta este doar începutul.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
HIGH-END PERFUME
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Este posibil ca 80% din sarcinile profesionale să fie îndeplinite de A.I.?

În cadrul unui interviu acordat Bloomberg, Vinod Khosla nu ezită să prezinte un punct de vedere foarte clar cu privire la evoluția A.I. și a multor sectoare profesionale.

Pentru el, A.I. va putea într-o zi să facă 80% din muncă în 80% din locuri de muncă.

Acest lucru înseamnă că toată lumea, de la medici la agenți de vânzări, la muncitori la fermă și la liniile de asamblare, ar putea vedea că AI preia o mare parte din munca lor și, cel mai important, o face mai bine”, a spus el.

Cu toate acestea, investitorul nu vede această predicție ca fiind negativă. Mai presus de toate, el crede că oamenii vor avea mult mai mult timp liber.

Comentarii care tind să meargă în aceeași direcție cu cele ale lui Elon Musk , care a estimat, la rândul său, că A.I. va înlocui toate joburile umane în viitor, în cadrul unui interviu acordat în decembrie 2023: „Poți avea un loc de muncă dacă vrei un fel de satisfacție personală, dar A.I. va putea face totul

Dar ce mai facem cu veniturile angajaților dacă A.I. face toată treaba?

Desigur, acest tip de predicție ridică o altă problemă: cum îti pot câștiga viața dacă A.I. preia cea mai mare parte a muncii ?

Pentru Vinod Khosla ca și pentru Elon Musk, răspunsul este în două cuvinte: venit universal.

Pe măsură ce inteligența artificială reduce nevoia de muncă umană, venitul de bază universal ar putea deveni esențial”, spune Vinod Khosla, care consideră că atunci când vom ajunge acolo, va depinde de guverne să joace un rol în distribuirea bogăției.

Într-un viitor în care AI va avea un efect pozitiv, va exista un venit universal mare, și nu un venit de bază”, crede chiar șeful lui X.

Putem rămâne așadar optimiști?

Toate aceste speculații par să picteze o lume futuristă optimistă, în care oamenii ar face ca mașinile să funcționeze pentru ei pentru ca ei să se bucure de mult timp liber, în timp ce sunt plătiți să nu facă nimic.

Evident, vrem să credem ca e posibil. Dar, deocamdată, este greu de ignorat faptul că AI tinde să scoată lase oamenii fără job.

Dacă aceste predicții se adeveresc, tranziția dintre cele două modele riscă să fie foarte dureroasă.

Citește și