• Măsura vine în contextul în care Kievul se străduiește să își întărească rândurile de trupe.
  • „După înrolare, instruirea voluntarilor va avea loc” în Polonia.
  • Guvernul a estimat că aproximativ 300.000 de persoane de vârstă combatantă trăiesc în Polonia.

Ucraina a declarat joi că a deschis primul său birou de recrutare în Polonia, cu scopul de a recruta cetățeni pentru lupta sa împotriva invaziei Rusiei, scrie Barron’s.

Măsura vine în contextul în care Kievul se străduiește să își întărească rândurile de trupe în încercarea de a evita invazia Moscovei în estul Ucrainei în februarie 2022.

Biroul din Lublin, situat la aproximativ 100 de kilometri de granița ucraineană, dispune de „toate echipamentele necesare” pentru a determina dacă voluntarii sunt apți pentru serviciu, a declarat Ivan Gavryliuk, ministrul adjunct ucrainean al apărării.

Recomandări

CÂȚI BANI STRÂNGE TRUMP?
HALEP E OPTIMISTĂ
„NU E O CATASTROFĂ!”
JOHNSON CONTRA BIBI
CRESC ODATĂ CU PICIORUL
KHAMENEI AMENINȚĂ ISRAELUL

„După înrolare, instruirea voluntarilor va avea loc” în Polonia, a spus el. Kievul și-a anunțat planurile de recrutare a unei „Legiuni ucrainene” în iulie, sperând să convingă mii de bărbați care au fugit din țară pentru a evita războiul, în special în Polonia și Germania.

Guvernul a estimat că aproximativ 300.000 de persoane de vârstă combatantă trăiesc în Polonia.

Potrivit comunicatului Ministerului ucrainean al Apărării, în primele zile de funcționare a biroului, 138 de cereri de interviu au fost primite prin internet, iar alte 58 au fost înregistrate de la birourile consulare.

Citește și