• Vineri seara va intra în vigoare o altă avertizare de ploi care vizează 8 judeţe.
  • Sâmbătă vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică şi luni, mai ales în jumătatea de est a teritoriului.
  • În regiunile sudice şi estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40…50 km/h.

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt puternic, valabil vineri în 11 judeţe din ţară. De asemenea, vineri seara va intra în vigoare o altă avertizare de ploi care vizează 8 judeţe.

Potrivit ANM, avertizarea Cod galben de vânt vizează integral sau parţial judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Argeş, Vâlcea şi Gorj.

În aceste zone, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70…80 km/h.

Recomandări

DRONE RUSEȘTI GĂSITE ÎN DELTĂ
ERUPȚIE SOLARĂ SPECTACULOASĂ
POSIBILA RIPOSTĂ
PICKY EATER BABY
ÎNCĂ 3 PENTRU COTROCENI
PRIZONIERII MOR ÎN RUSIA

Avertizarea este în vigoare vineri, între orele 10.00 şi 21.00.

O altă avertizare Cod galben de ploi intră în vigoare vineri la ora 23.00 şi este valabilă până sâmbătă la ora 15.00. Aceasta vizează judeţele Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin. În aceste zone vor fi ploi însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp.

O nouă avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică va fi în vigoare sâmbătă de la ora 15.00 până duminică la ora 12.00. În intervalul menţionat, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină.

ANM a emis şi o informare, conform căreia din dimineaţa zilei de vineri şi până în dimineaţa zilei de sâmbătă, temporar va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi nord-vestul Munteniei.

Sâmbătă vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică şi luni, mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi averse, însoţite pe spaţii mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 20…30 l/mp şi pe arii restrânse peste 40…50 l/mp.
În regiunile sudice şi estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40…50 km/h.