• Procurorul districtului LA County, George Gascon, a declarat că există „o obligație morală și etică” de a revizui dovezile prezentate de frați anul trecut.
  • Cei doi frați susțineau că au fost abuzați sexual de tatăl lor și că au acționat în legitimă apărare.
  • Interesul public față de crime a fost reînnoit de la lansarea, în septembrie, a unui serial Netflix care descrie evenimentele.

Condamnările lui Erik și Lyle Menendez, care au fost închiși în urmă cu mai bine de trei decenii pentru uciderea părinților lor în SUA, urmează să fie revizuite. Frații i-au împușcat pe Jose și Kitty Menendez în conacul lor din Beverly Hills în 1989, în ceea ce procurorii au spus că a fost un complot pentru a moșteni averea tatălui lor, scrie BBC.

Joi, procurorul districtului LA County, George Gascon, a declarat că există „o obligație morală și etică” de a revizui dovezile prezentate de frați anul trecut, care susțineau că au fost abuzați sexual de tatăl lor și că au acționat în legitimă apărare.

Interesul public față de crime a fost reînnoit de la lansarea, în septembrie, a unui serial Netflix care descrie evenimentele. În timpul procesului inițial, procurorii au afirmat că crimele au fost motivate de lăcomie, iar dovezile că frații au cheltuit o mare parte din moștenirea lor importantă pe ceasuri Rolex, mașini și proprietăți de lux înainte de a deveni suspecți au făcut ca cazul să devină cunoscut în SUA.

Recomandări

CÂȚI BANI STRÂNGE TRUMP?
HALEP E OPTIMISTĂ
„NU E O CATASTROFĂ!”
PICKY EATER BABY
STAN IA KILOGRAME PENTRU TRUMP
„JOKER 2" E CRITICAT

Procesul inițial s-a încheiat cu un juriu nehotărât, după ce frații Menendez au prezentat acuzații de abuz care se întindeau pe mai mulți ani. La un al doilea proces, acuzațiile de abuz au fost în mare parte reținute. Frații au fost găsiți vinovați și condamnați la închisoare pe viață fără eliberare condiționată în 1996.

Dovadă nouă – o scrisoare din 1988 a lui Erik Menendez către vărul său

Printre noile dovezi luate în considerare în prezent se numără o scrisoare din 1988 a lui Erik Menendez către vărul său, care pare să facă referire la abuzurile tatălui său.

„Niciuna dintre aceste informații nu a fost confirmată”, a declarat Gascon – cel mai înalt procuror din țara LA – într-o conferință de presă. El a continuat: „Nu suntem, în acest moment, pregătiți să spunem că credem sau nu credem această informație.

„Dar suntem aici pentru a vă spune că avem obligația morală și etică de a analiza ceea ce ni se prezintă”.
El a adăugat că echipa sa „nu spune că a fost ceva în neregulă cu procesul inițial”.

Citește și