• „Joker: Folie à Deux” a obținut un scor de 39% pe Rotten Tomatoes, cu recenzii mixte; critici l-au lăudat pe Joaquin Phoenix, dar au criticat povestea și musicalitatea filmului.
  • Geoffrey Macnab de la The Independent a apreciat profunzimea psihologică, în timp ce alții, precum Manohia Dargis de la New York Times, l-au numit un musical „neîncercat”.
  • Joaquin Phoenix a spus că a fost mai „complicat” să slăbească pentru sequel din cauza repetițiilor de dans, fără a oferi detalii despre dietă.

Joker: Folie à Deux„, continuarea filmului din 2019 al lui Joaquin Phoenix, a obținut un scor nedorit pe Rotten Tomatoes pe măsură ce tot mai mulți critici își publică recenziile despre film, scrie The Independent.

Răspunsurile inițiale la premiera de la Festivalul de Film de la Veneția din septembrie au fost mixte, unii numindu-l „ingenios” sau „seducător”, iar alții considerându-l „plictisitor” și „laborios”.

Printre criticii care au lăudat filmul s-a numărat Geoffrey Macnab de la The Independent, care a dat un verdict de patru stele și a scris: „Întunericul din centrul filmului este subliniat de finalul său foarte brutal, care respinge convențiile benzilor desenate în favoarea profunzimii psihologice.

Recomandări

DRONE RUSEȘTI GĂSITE ÎN DELTĂ
ERUPȚIE SOLARĂ SPECTACULOASĂ
POSIBILA RIPOSTĂ
PICKY EATER BABY
ÎNCĂ 3 PENTRU COTROCENI
PRIZONIERII MOR ÎN RUSIA

„Performanța lui Phoenix rămâne și ea puternică și emoționantă. Geniul este că nu putem să nu ținem la Arthur, în ciuda nevoii și a deranjului său.”

Filmul, care este un musical și o are în rolurile principale și pe Lady Gaga în rolul partenerei și interesului amoros al Jokerului, Harley Quinn, a avut un scor timpuriu modest pe Rotten Tomatoes, de 61%, după cum a raportat Forbes, plasându-l ca având același scor ca și Black Adam, larg ironizat.

Acest procent a scăzut acum la doar 39%, majoritatea criticilor criticând povestea, cântecele și finalul mult discutat.

La momentul redactării acestui articol, recenzia consensuală de pe Rotten Tomatoes este următoarea: „Joker-ul omonim al lui Joaquin Phoenix ia poziție într-o continuare care dansează în timp ce povestea rămâne nemișcată, deși energia sălbatică a lui Lady Gaga îi dă lui Folie á Deux puțină vervă.”

Criticul Manohia Dargis de la New York Times scrie: „Marea non-știre despre Folie á Deux este că este un musical pe jumătate copt, pe jumătate neîncercat, completat cu o stea care poate cânta, Lady Gaga în rolul lui Lee Quinzel aka Harley Quinn, și o alta (Phoenix) care nu poate sau nu vrea.”

Audrey Fox pentru Looper a spus: „Chiar și fanii lui Joker este puțin probabil să găsească multe care să răscumpere această mizerie haotică și profund stupidă”.

Richard Roeper de la Chicago-Sun Times a spus în recenzia sa: „Există întotdeauna un joker, există întotdeauna un clovn – dar dacă acesta nu se transformă în ceva mai mare, mai îndrăzneț și mai teribil, începe să pară că am mai văzut acest spectacol, doar că fără numerele muzicale.”

Kevin Maher pentru The Times a numit filmul „murdar, lipsit de viață, derivat și exact ceea ce te-ai aștepta de la un film care pur și simplu nu vrea, sau nu are nevoie, să existe”.

Danny Leigh de la Financial Times l-a numit mai puțin „antipatic decât predecesorul său”, în timp ce RTE din Irlanda a spus: „Filmul este claustrofobic fără efort, visător și nedramatic și cu atât mai bun pentru asta”.

Filmul urmează să fie ultimul pentru Jokerul lui Phoenix. După premieră, un jurnalist l-a întrebat pe Phoenix despre pierderea sa în greutate pentru acest film, despre care a spus că a fost mai „complicat” decât a fost cu originalul din 2019.

Pentru primul Joker, Phoenix a slăbit 52 de kilograme pentru a obține aspectul demachiat al personajului principal și a reușit acest lucru printr-o dietă constând în principal din legume fierte la abur și salată verde.

Phoenix a ezitat să dezvăluie detalii specifice despre dieta sa de această dată, spunând reporterilor: „Nu am de gând să vorbesc despre detalii specifice ale dietei”.

Cu toate acestea, el a spus că „s-a simțit un pic mai complicat” să slăbească pentru sequel, „deoarece am avut atât de multe repetiții de dans, ceea ce nu am avut data trecută”.

Citește și