• Armata israeliană a atacat depozite de arme Hezbollah și infrastructura sa, inclusiv sediul de informații din Beirut.
  • Israelul a emis avertismente pentru a reduce daunele colaterale, continuând bombardamentele în Liban de peste două săptămâni.
  • Ministerul Sănătății libanez a raportat peste 1.700 de decese cauzate de atacurile israeliene; armata israeliană a interceptat 70 de rachete lansate din Liban, care au căzut în zone nepopulate.

UPDATE ORA 08:00 – SUA confirmă că un „cetățean american” a fost ucis în Liban și corectează raportul anterior

Departamentul de Stat al SUA a corectat raportul și a confirmat acum că un cetățean american a fost ucis într-un atac aerian israelian raportat în Liban în această săptămână.

Cetățeanul american Kamel Ahmad Jawad, din Dearborn, Michigan, a fost ucis marți în Liban într-o lovitură aeriană israeliană, potrivit fiicei sale, unui prieten și congressmanului american care reprezintă districtul său. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat la începutul acestei săptămâni că Washingtonul a înțeles că Jawad era un rezident permanent legal, nu un cetățean american.

Vineri, Departamentul de Stat și-a corectat informațiile eronate anterioare.

Recomandări

DRONE RUSEȘTI ÎN DELTĂ
ERUPȚIE SPECTACULOASĂ
POSIBILA RIPOSTĂ
PICKY EATER BABY
ÎNCĂ 3 PENTRU COTROCENI
PRIZONIERII MOR ÎN RUSIA

UPDATE ORA 07:00 – Biden nu este sigur dacă Netanyahu încearcă să influențeze alegerile prin respingerea acordului de pace

Președintele Joe Biden spune că nu știe dacă premierul israelian Benjamin Netanyahu blochează un acord de pace în Gaza și Liban pentru a influența rezultatul alegerilor prezidențiale americane din 2024, relatează agenția de presă The Associated Press.

Biden a răspuns comentariilor făcute de unul dintre aliații săi, senatorul Chris Murphy, care a declarat săptămâna aceasta că este îngrijorat că Netanyahu are un interes scăzut pentru pace, în parte din cauza politicii americane.

ȘTIRE INIȚIALĂ

În ultimul său buletin, armata israeliană a declarat că a lovit depozitele de arme și infrastructura Hezbollah, inclusiv sediul său de informații din capitala libaneză Beirut.

Armata a spus că a dat avertismente pentru „reducerea daunelor aduse celor care nu sunt implicați” – o declarație pe care a spus-o de mai multe ori de când și-a intensificat campania de bombardare în Liban, în urmă cu mai bine de două săptămâni.

Între timp, Ministerul Sănătății libanez a numărat peste 1.700 de persoane ucise în atacurile israeliene. Armata israeliană a mai spus că a detectat cel puțin 70 de rachete lansate din Liban – toate au căzut în zone deschise, fără a provoca victime.

Citește și