• Anunțul vine la câteva luni după ce concurentul OpenAI a dezvăluit Sora.
  • Movie Gen utilizează intrările de text pentru a genera automat noi videoclipuri, precum și pentru a edita filmările sau imaginile statice existente.
  • Meta spune că Movie Gen poate să creeze videoclipuri personalizate din imagini sau să ia un videoclip existent și să schimbe diferite elemente ale acestuia.

Un nou generator video bazat pe Inteligență Artificială de la Meta produce imagini de înaltă definiție cu sunet, a anunțat astăzi compania. Anunțul vine la câteva luni după ce concurentul OpenAI a dezvăluit Sora, modelul său de transformare a textului în video – deși accesul public la Movie Gen nu este încă posibil, anunță The Verge.

Movie Gen utilizează intrările de text pentru a genera automat noi videoclipuri, precum și pentru a edita filmările sau imaginile statice existente. New York Times relatează că sunetul adăugat videoclipurilor este, de asemenea, generat de Inteligența Artificială, combinând imaginile cu zgomotul ambiental, efectele sonore și muzica de fundal. Videoclipurile pot fi generate în diferite raporturi de aspect.

Ce funcții are Movie Gen

Pe lângă generarea de clipuri noi, Meta spune că Movie Gen poate, de asemenea, să creeze videoclipuri personalizate din imagini sau să ia un videoclip existent și să schimbe diferite elemente ale acestuia. Un exemplu împărtășit de companie arată o fotografie fixă a capului unei femei; videoclipul adăugat o prezintă stând într-un lan de dovleci și sorbind o băutură.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ
TRUMP MERGE ÎN PENNSYLVANIA

Movie Gen poate fi, de asemenea, utilizat pentru a edita imagini existente și pentru a schimba stilul și tranzițiile sau pentru a adăuga elemente care nu existau anterior. Într-un exemplu împărtășit de Meta, un videoclip cu ceea ce pare a fi un alergător ilustrat este editat cu ajutorul Inteligenței Artificiale în diferite moduri: într-un cadru, acesta ține în mână pompoane. În altul, fundalul a fost editat pentru a reprezenta un deșert. Într-un al treilea, alergătorul poartă un costum de dinozaur. Modificările pot fi efectuate folosind indicații text.

Citește și