• Imaginile filmate cu drona arată sate izolate de ape și unele case aproape scufundate.
  • Țările învecinate, inclusiv Croația și Serbia, s-au oferit să contribuie la eforturile de salvare.
  • Orașul Jablanica este complet inaccesibil, pentru că traficul rutier și feroviar a fost închis.

Inundațiile și alunecările de teren din Bosnia au provocat moartea a cel puțin 18 persoane și există temeri că numărul morților ar putea crește, scrie Sky News.

Imaginile filmate cu drona arată sate izolate de ape și unele case aproape scufundate. Fenomenul meteorologic urmează unei secete estivale fără precedent, în urma căreia unele râuri au secat. Țările învecinate, inclusiv Croația și Serbia, s-au oferit să contribuie la eforturile de salvare din Bosnia.

Orașul Jablanica este complet inaccesibil, pentru că traficul rutier și feroviar a fost închis. Puhoaiele și alunecările de teren au spulberat o parte a șoselei principale care leagă capitala țării, Sarajevo, de Mostar. Este impracticabilă și legătura feroviară pe aceeași rută.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

Ploi și vijelii au fost raportate și în Croația, unde mai multe drumuri au fost închise, iar capitala Zagreb s-a pregătit pentru revărsarea râului Sava. Vântul a afectat serios traficul pe coasta sudică a Mării Adriatice.

A fost cod roșu de vreme rea și în nordul Italiei, mai ales în regiunea Emilia-Romagna, deja afectată de inundații serioase. Riscul cel mai mare de inundații este în câmpiile din jurul orașului Bologna.

Citește și