• Halyna Hutchins a fost ucisă într-un incident de filmare pe platoul de filmare al westernului.
  • Proiecția în premieră mondială va avea loc la Festivalul EnergaCAMERIMAGE din Polonia.
  • „Realizatorii vor discuta despre evenimentele din jurul filmului, oferind o perspectivă asupra continuării producției după moartea Halynei”, scrie într-un anunț pentru proiecție.

Filmul „Rust” va avea premiera la un festival de film luna viitoare, la trei ani după ce directorul de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă într-un incident de filmare pe platoul de filmare al westernului, scrie CNN.

Proiecția în premieră mondială va avea loc la Festivalul EnergaCAMERIMAGE din Polonia, pe 23 noiembrie, cu o discuție cu regizorul filmului, Joel Souza, care a fost, de asemenea, rănit în schimbul de focuri, directorul de imagine Bianca Cline și Stephen Lighthill, un mentor al lui Hutchins de la școala de film.

„Realizatorii vor discuta despre evenimentele din jurul filmului, oferind o perspectivă asupra continuării producției după moartea Halynei. Menținerea viziunii artistice a lui Hutchins, pe cât de extrem de dificilă a fost pentru întreaga echipă, a fost foarte importantă pentru regizori, care sperau să își îndeplinească datoria de a finaliza opera ei”, se arată într-un anunț pentru proiecție.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost ucisă de un glonț de muniție reală tras dintr-un pistol de recuzită deținut de actorul și producătorul Alec Baldwin. El a fost acuzat de omucidere involuntară și pledase nevinovat, dar cazul a fost respins cu prejudiciu în iulie din cauza unor probe reținute de procurori.

Hannah Gutierrez Reed, care era armurier și se ocupa de armele de foc pe platoul de filmare, a fost condamnată în martie pentru omor involuntar. Ea execută o pedeapsă de 18 luni.

Vineri, Melina Spadone, un avocat pentru Rust Movie Productions, a declarat că societatea „este onorată că filmul nostru va avea premiera mondială la Festivalul EnergaCAMERIMAGE în noiembrie, o scenă perfectă pentru a o onora pe Halyna Hutchins. Talentul și viziunea ei remarcabile sunt încorporate în fiecare cadru al filmului, iar noi suntem recunoscători pentru oportunitatea de a-i prezenta munca și de a permite publicului să experimenteze frumusețea și creativitatea pe care le-a surprins prin obiectivul ei.”

Citește și