• IDF a declarat că atacul aerian din Beirut a vizat sediul serviciilor de informații ale Hezbollah.
  • Armata nu a dezvăluit cine se afla în buncărul subteran.
  • Israelul l-ar fi vizat pe presupusul succesor al șefului Hezbollah, Hassan Nasrallah, într-o lovitură aeriană puternică asupra suburbiilor sudice ale Beirutului.

Israelul a confirmat că Hashem Safieddine, favorit pentru a-i succeda secretarului general al Hezbollah, Nasrallah, a fost ucis joi într-un atac israelian în Beirut. Un membru Hamas a fost ucis împreună cu familia sa într-o tabără de refugiați de lângă Tripoli, Liban, scrie Times of Israel.

Israelul l-ar fi vizat pe presupusul succesor al șefului Hezbollah, Hassan Nasrallah, într-o lovitură aeriană puternică asupra suburbiilor sudice ale Beirutului, la puțin mai puțin de o săptămână după ce șeful grupării teroriste susținute de Iran a fost ucis într-un atac israelian.

Atât site-ul de știri Axios, cât și The New York Times l-au identificat pe Hashem Safieddine drept ținta atacului, acesta din urmă citând trei oficiali israelieni care au declarat că acesta participa la o reuniune cu alți lideri de rang înalt ai Hezbollah într-un buncăr subteran.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

Nu a fost clar dacă Safieddine a fost rănit în timpul atacului, dar Channel 12 a raportat vineri seara că oficialii de securitate erau din ce în ce mai încrezători că a fost ucis.

IDF a declarat vineri dimineață că atacul aerian din Beirut a vizat sediul serviciilor de informații ale Hezbollah. Armata nu a dezvăluit cine se afla în buncărul subteran.

Citește și