• Armata israeliană a justificat atacurile din Gaza prin afirmarea că acestea au fost direcționate împotriva „teroriștilor Hamas”.
  • Războiul dintre Israel și Hamas, care a început cu un atac al Hamas asupra sudului Israelului pe 7 octombrie, a dus la moartea a aproape 42.000 de palestinieni.
  • Au fost strămutați 2,3 milioane de locuitori din Gaza, generând o criză umanitară severă.

Cel puțin 24 de persoane au fost ucise și alte 93 au fost rănite în urma atacurilor aeriene israeliene care au vizat o moschee și o școală care adăpostește persoane strămutate în Fâșia Gaza, duminică dimineață, scrie Reuters.

Grevele asupra moscheei și școlii, lângă Spitalul Al-Aqsa din Deir al-Balah, în centrul Fâșiei Gaza, au avut loc în timp ce războiul dintre Israel și grupul militant palestinian Hamas din enclavă se apropie de prima „aniversare”.

În propria sa declarație, armata israeliană a declarat că a efectuat „lovituri precise asupra teroriștilor Hamas” care operau în centrele de comandă și control încorporate în școala Ibn Rushd și Moscheea Shuhada al-Aqsa din zona Deir al Balah.

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

Cea mai recentă vărsare de sânge din conflictul israeliano-palestinian vechi de decenii a fost declanșată atunci când Hamas a atacat sudul Israelului la 7 octombrie 2023, ucigând 1.200 de persoane și luând ostatici aproximativ 250, potrivit bilanţurilor israeliene.

Atacul militar ulterior al Israelului asupra Gazei a ucis aproape 42.000 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. De asemenea, a strămutat aproape toți cei 2,3 milioane de oameni ai enclavei, a provocat o criză a foametei și a dus la acuzații de genocid la Curtea Mondială pe care Israelul le neagă.

Citește și