• Ministrul olandez al apărării promite 400 milioane de euro pentru dezvoltarea de drone avansate cu Ucraina.
  • Jumătate din cele 400 de milioane de euro vor fi cheltuite în Olanda, restul în Ucraina și în alte țări.
  • De la începutul invaziei rusești, Țările de Jos s-au angajat să sprijine militar Ucraina cu 10 miliarde de euro și au cheltuit până acum aproximativ 4 miliarde de euro.

În timpul unei vizite surpriză la Kiev, ministrul olandez al apărării Ruben Brekelmans promite 400 de milioane de euro pentru un plan de acțiune privind dronele, menit să consolideze capacitățile militare ale Ucrainei.

Aproximativ jumătate din fonduri vor fi alocate pentru proiecte în Țările de Jos, în timp ce restul va sprijini inițiative în Ucraina și în alte țări, scrie Reuters.

Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea de drone avansate, inclusiv de supraveghere și de tip ofensiv.

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

Brekelmans a indicat că intenționează să furnizeze Ucrainei mai multe avioane de luptă F-16, în „lunile următoare și poate la începutul anului viitor”. Primul grup din aceste aeronave este deja operațional în spațiul aerian ucrainean.

De la începutul invaziei rusești, Țările de Jos s-au angajat să sprijine militar Ucraina cu 10 miliarde de euro și au cheltuit până acum aproximativ 4 miliarde de euro.

În cazul în care dronele dezvoltate vor avea succes, vor fi disponibile mai multe fonduri pentru extinderea producţiei, spune ministrului Apărării.

Citește și