• Urarea a venit din partea ideologului rus ultranaționalist Alexander Dugin pe canalul său de mesagerie Telegram.
  • „Dumnezeu să-l salveze pe țar!” a fost una dintre primele urări publice.
  • Noul mandat al lui Putin de șase ani, dacă va fi dus la bun sfârșit, îl va face cel mai longeviv lider al Rusiei.

„Dumnezeu să-l salveze pe țar!” a fost una dintre primele urări publice de ziua președintelui Vladimir Putin, care împlinește luni 72 de ani și care a fost liderul suprem al Rusiei timp de aproape un sfert de secol, scrie Business Standard.

Urarea a venit din partea ideologului rus ultranaționalist Alexander Dugin pe canalul său de mesagerie Telegram, la câteva minute după miezul nopții.

Dugin, în vârstă de 62 de ani, pledează de mult timp pentru unificarea teritoriilor vorbitoare de limbă rusă și a altor teritorii într-un nou și vast imperiu rus, care ar trebui să includă Ucraina, unde Rusia poartă un război. Fiica lui Dugin a fost ucisă într-o presupusă mașină capcană în 2022.

Recomandări

PREMIUL NOBEL PT. MEDICINĂ
UCRAINA LOVEȘTE CRIMEEA
ISRAEL LUPTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ
PRIMAR MEXICAN UCIS
UN AN DE RĂZBOI, RESTUL ZILE
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE

Noul mandat al lui Putin de șase ani, dacă va fi dus la bun sfârșit, îl va face cel mai longeviv lider al Rusiei de peste 200 de ani, când țarii și împărătesele conduceau țara.

Victoria i-a consolidat lui Putin controlul deja strâns asupra puterii și, a spus el, a demonstrat că Moscova a avut dreptate să înfrunte Occidentul și să își trimită trupele în Ucraina.

Occidentul îl prezintă pe Putin drept un autocrat și un criminal. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat drept ilegitim votul din martie care a prelungit mandatul fostului spion KGB.

Putin prezintă războiul din Ucraina ca parte a unei bătălii vechi de secole cu un Occident în declin care, în opinia sa, a umilit Rusia după Războiul Rece prin invadarea sferei de influență a Moscovei.

Citește și