• Numirea lui James Lyons poate ridica semne de întrebare, având în vedere că TikTok este interzis pe telefoanele guvernului britanic.
  • Decizia vine ca răspuns la succesul Partidului Laburist pe această platformă.
  • TikTok interzice publicitatea politică, forțând crearea de conținut organic.
  • Experții subliniază importanța comunicării eficiente pe platformele preferate de public.

Prim-ministrul britanic, Keir Starmer, a recrutat un expert senior în comunicare de la gigantul tehnologic TikTok, în timp ce încearcă să relanseze operațiunile sale din Downing Street, conform Politico.

O nouă strategie de comunicare

James Lyons, un jurnalist politic veteran transformat în guru al comunicațiilor, se alătură guvernului britanic de la firma de social media deținută de chinezi, unde a lucrat mai mult de un an ca șef al comunicațiilor politice în Europa.

Lyons va conduce o nouă echipă de comunicare strategică în Downing Street. Acesta va face parte dinr-o reorganizăre mai ample a echipei de vârf a lui Starmer, după săptămâni de titluri proaste despre performanța guvernului și scăderea numărului de sondaje.

Recomandări

NOBEL PENTRU MEDICINĂ
UCRAINA LOVEȘTE CRIMEEA
ISRAEL LUPTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ
PRIMAR UCIS ÎN MEXIC
UN AN DE RĂZBOI, RESTUL ZILE
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE

Numirea sa ar putea ridica critici în rândul unor partizani ai Chinei din parlamentul britanic, având în vedere că TikTok este interzis pe telefoanele guvernului britanic din cauza unor probleme de securitate.

TikTok insistă asupra faptului că și-a revizuit practicile de securitate a datelor de când a fost anunțată interdicția de utilizare pe dispozitivele guvernului britanic și respinge orice legătură cu guvernul chinez. Compania a refuzat să comenteze în mod oficial.

Întrebat despre poziția guvernului britanic cu privire la TikTok în lumina numirii lui Lyons, purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a declarat luni: „Poziția rămâne cea declarată anterior”.

Citește și