• Showrunnerul „The Simpsons”, Matt Selman, explică că „predicțiile” se bazează pe studiul istoriei și matematică.
  • Serialul a produs mii de glume în 35 de sezoane, crescând probabilitatea unor coincidențe.
  • Fanii preferă adesea explicația „magică” în locul celei raționale pentru predicțiile serialului.
  • Era dezinformării digitale a dus la apariția unor false „predicții” generate de AI.

Matt Selman, co-showrunner al serialului „The Simpsons„, a oferit recent o explicație fascinantă despre modul în care popularul serial animat reușește să „prezică” atât de des evenimente viitoare.

Serialul animat a anticipat mai multe evenimente majore de-a lungul existenței sale, în special președinția lui Donald Trump, preluarea Fox de către Disney și autocorectarea pe iPhone, conform NME.

Istorie și matematică: Cheia predicțiilor

Întrebat de People de ce serialul a fost grozav la astfel de predicții, Selman a răspuns: „Ei bine, răspunsul acid pe care îl dau întotdeauna și care nu place nimănui este că, dacă studiați istoria și matematica, ar fi literalmente imposibil pentru noi să nu prezicem lucruri.

Recomandări

ȚIN CONT DE CRIZA MONDIALĂ
GAGA E „DEZAMĂGITĂ"
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
VIAȚA LA CĂMIN E CHIN
CE MAI FACE COVIDUL?
MILTON FACE RAVAGII

Dacă spui destule lucruri, unele dintre ele se vor suprapune cu realitatea, iar apoi acesta este elementul matematic.

Și apoi, elementul istoric este că dacă faci un spectacol care se bazează pe studierea prostiei trecute a umanității, cu siguranță vei anticipa prostia viitoare a umanității pe măsură ce se scufundă și mai mult în bâlciul prostiei. Așa că nu prea ne gândim la asta”.

Cu toate acestea, el a subliniat că lista de lucruri este „complet nereglementată” și că scriitorii „urăsc” atunci când fanii „pun online imagini evident false și spun, am prezis lucruri pe care nu le-am făcut”.

Era mai frumos când predicțiile preziceau doar evenimente oribile reale, nu când oamenii pretindeau că noi am prezis evenimente oribile”, a adăugat Selman, recunoscând că este „foarte deprimant și descurajant că oamenii își doresc atât de mult ca magia să fie adevărată, încât încep” să facă predicții pe care nu le-au difuzat niciodată.

Citește și