• Donald Trump a sugerat că migranții care comit crime ar avea această predispoziție „în genele lor”, în timp ce critica politica de imigrație a vicepreședintei Kamala Harris.
  • Comentariile sale au stârnit reacții negative, inclusiv de la Casa Albă, care le-a calificat drept „odioase și nepotrivite”.
  • Trump a făcut din imigrația ilegală un punct central al campaniei sale pentru 2024, promițând o mare operațiune de deportare dacă va fi ales.

Donald Trump a sugerat că migranții din SUA care au comis crimă au făcut-o pentru că „este în genele lor”, scrie Sky News.

În timp ce căuta să-și critice adversarul democrat, vicepreședintele Kamala Harris, pentru situația ei în materie de imigrație, Trump a citat statistici de la Departamentul pentru Securitate Internă.

Într-un interviu radio cu gazda conservatoare Hugh Hewitt, Trump a spus: „Ce-ar fi să le permitem oamenilor să treacă printr-o frontieră deschisă, dintre care 13.000 erau criminali?

Recomandări

LIBANUL E ABANDONAT
PROCESUL „RUST” CONTINUĂ
ȘOȘOACĂ E SUSPENDATĂ
WALZ VREA PACE
KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT

„Mulți dintre ei au ucis mult mai multe persoane. Și acum trăiesc fericiți în Statele Unite.

„Știi, acum un criminal – eu cred asta: este în genele lor. Și avem o mulțime de gene proaste în țara noastră chiar acum.

„Atunci ai venit în țara noastră 425.000 de oameni care nu ar trebui să fie aici, care sunt criminali”.

Statisticile, însă, s-au întins pe zeci de ani și au inclus anii administrației lui Trump.

Campania sa a încercat să respingă afirmațiile domnului Trump sugerează că migranții sunt predispuși genetic la crimă.

„Se referea în mod clar la ucigași, nu la migranți”, a spus Karoline Leavitt, secretarul de presă național al campaniei Trump.

„Este destul de dezgustător că mass-media este întotdeauna atât de rapidă să apere ucigașii, violatorii și criminalii ilegali dacă înseamnă să scrie un titlu prost despre președintele Trump”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a răspuns comentariilor domnului Trump spunând: „Acest tip de limbaj, este odios, este dezgustător, este nepotrivit, nu are loc în țara noastră”.

Vine la aproape o lună după ce Trump a făcut afirmații nefondate despre migranții haitiani care mănâncă animalele de companie ale rezidenților din Springfield, Ohio, în timpul dezbaterii prezidențiale.

Fostul președinte și candidat republican a făcut din imigrația ilegală o parte centrală a campaniei sale din 2024, jurând că va organiza cea mai mare operațiune de deportare din istoria SUA, dacă va fi ales.

El are o lungă istorie de comentarii care calomniază imigranții, inclusiv referindu-se la aceștia drept „animale” și „ucigași” și spunând că răspândesc boli.

Citește și