• Gutierrez-Reed a fost acuzată că a adus muniție reală pe platoul de filmare al filmului „Rust”.
  • Supraveghetoarea de arme a pledat vinovată pentru transportul unei arme într-o unitate de băuturi licențiate.
  • Procesul lui Baldwin pentru omor involuntar a fost respins, iar acum se discută noi dovezi care ar putea influența cazul.

Supraveghetoarea de arme din cazul împușcării unui director de către Alec Baldwin pe platoul de filmare al filmului de vest „Rust” a pledat luni vinovată pentru o acuzație penală separată de transportare a unei arme într-o unitate de băuturi licențiată, scrie AP News.

Hannah Gutierrez-Reed a fost de acord să-și schimbe pledoaria în vinovată în schimbul unei pedepse reduse de 18 luni de încercare supravegheată.

Judecătorul T. Glenn Ellington a aprobat acordul care îi permite lui Gutierrez-Reed să înceapă probațiunea în timp ce ispășește o pedeapsă de 18 luni de închisoare la un penitenciar de stat din New Mexico pentru ucidere involuntară a directorului de fotografiat Halyna Hutchins.

Recomandări

LIBANUL E ABANDONAT
PROCESUL „RUST” CONTINUĂ
ȘOȘOACĂ E SUSPENDATĂ
WALZ VREA PACE
KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT

În cazul „Rust”, procurorii l-au învinuit pe Gutierrez-Reed pentru că a adus fără să vrea muniție reală pe platoul de filmare și pentru că nu a respectat protocoalele de bază privind siguranța armelor. Gutierrez-Reed a intrat luni în sala de judecată din Santa Fe într-o salopetă bej, cătușe și cătușe pentru glezne pentru a-și schimba pledoaria în vinovăție și a renunța la dreptul la proces.

„Aș dori doar să îmi cer scuze în fața instanței și să-ți mulțumesc pentru judecata ta astăzi”, a spus ea.

Cu câteva săptămâni înainte ca „Rust” să înceapă filmările în octombrie 2021, Gutierrez-Reed a purtat o armă într-un bar din centrul orașului Santa Fe, unde armele de foc sunt interzise.

Procurorul special Kari Morrissey a spus că Gutierrez-Reed s-a filmat în baia barului cu o armă – explicând cum a furișat arma de foc interzisă într-un videoclip care a fost obținut când autoritățile au percheziționat telefonul în timpul anchetei „Rust”.

Baldwin, actorul principal și co-producător pentru „Rust”, îndrepta pistolul spre Hutchins în timpul unei repetiții pentru film, când revolverul a explodat, ucigând-o pe Hutchins și rănind regizorul Joel Souza.

În iulie, judecătorul Mary Marlowe Sommer a respins un caz de omor involuntar împotriva lui Baldwin, la jumătatea unui proces bazat pe reținerea probelor de către poliție și procurori din partea apărării. De atunci, Morrissey i-a cerut judecătorului să se reconsidere.

Avocatul apărării Jason Bowles a declarat că acordul face posibil ca Gutierrez-Reed să fie eliberată din închisoare de îndată ce iunie 2025 pentru a finaliza probațiunea în Arizona, fără a obține o condamnare suplimentară pentru infracțiune în dosarul ei.

Citește și