• Guvernul din China a anunțat tarife provizorii de 30,6% până la 39% pentru băuturile alcoolice europene.
  • Aceste măsuri vin ca răspuns la aprobarea de către Uniunea Europeană a unor taxe pe vehiculele electrice fabricate în China.
  • China a lansat investigații antidumping asupra rachiului european și altor produse.

Băutorii chinezi ar putea plăti mai mult pentru Remy Martin și alte branduri europene după ce guvernul a anunțat marți tarife provizorii de 30,6% până la 39% la aceste băuturi alcoolice, la patru zile după ce majoritatea țărilor Uniunii Europene au aprobat taxe pentru vehiculele electrice fabricate în China, scrie AP News.

Mișcarea le oferă negociatorilor chinezi putere în discuțiile cu UE privind reducerea sau eliminarea tarifelor de până la 35,3% la vehiculele electrice chinezești, care ar urma să intre în vigoare la sfârșitul acestei luni.

Tarifele sunt provizorii și impun importatorilor să facă un depozit la agenția vamală chineză pentru cuantumul tarifului, începând de vineri.

Recomandări

LIBANUL E ABANDONAT
PROCESUL „RUST” CONTINUĂ
ȘOȘOACĂ E SUSPENDATĂ
WALZ VREA PACE
KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT

China a lansat o serie de investigații antidumping în rachiul european, carnea de porc și produsele lactate, deoarece o investigație a UE asupra exporturilor de vehicule electrice din China, lansată cu un an în urmă, a progresat în diferite etape.

Sonda pentru brandy a vizat în principal producătorii francezi de coniac și băuturi spirtoase similare, cum ar fi Armagnac. Franța a sprijinit ancheta privind vehiculele electrice produse din China, în timp ce Germania, ai cărei producători auto se tem de represalii pe piața chineză, s-a opus.

Tarifele provizorii variază în funcție de marcă, similare cu taxele UE pentru mașinile electrice fabricate în China. De exemplu, produsele Martell se confruntă cu un tarif de 30,6% față de 38,1% pentru Remy Martin și 39% pentru Hennessey. Tarifele sunt impuse zeci de companii, inclusiv unor producători spanioli.

Președintele francez Emmanuel Macron i-a oferit liderului chinez Xi Jinping două sticle de coniac atunci când cei doi au făcut schimb de cadouri în timpul vizitei de stat a lui Xi în Franța, în mai.

Citește și